ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сок от вишни – енергийна напитка от природата

Сокът от вишни притежава удивителното свойство да възстановява силите

сок вишни Става дума за всякакво натоварване – от маратонско бягане до занимания с фитнес.

В течение на 5 дни експерти предлагали на маратонци преди бягане и след това да изпиват по чаша сок от вишни. В резултат тези, които пиели сок, по-бързо възстановявали силите си след маратона и по-рано били готови за нови спортни подвизи. Свойството да възстановява мускулния тонус вишневият сок притежава благодарение на съдържащия се в него антоциан – мощен антиоксидант.

Чаша прясноизцеден сок от вишни може да замени 25 порции различни богати на витамини плодове и зеленчуци. Оказва се, че 250 мл сок съдържа повече изключително полезни антиоксиданти от 5 порции грах, домати, дини, моркови и банани, взети заедно.

Причината е във високото ниво на антиоксиданти ORAC в него. За сравнение: нивото на ORAC във вишневия сок е 8260, докато в плодовете и зеленчуците – само 1800.

Необходимата денонощна доза антиоксиданти за човека е 6000 ORAC. А е известно, че антиоксидантите, призвани да се борят с пагубното въздействие на свободните радикали, предотвратяват развитието на рак, сърдечносъдови заболявания, както и преждевременното стареене, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *