Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да избегнем офисните заболявания?

Печално известното неправилно хранене, плюс недостатъчното движение води до затлъстяване, което увеличава риска от инфаркт и инсулт

офис болест

А вездесъщият прах, натрупващ се върху покритията и по пода, превръща в ад живота на хората, склонни към алергии.

Прибавяме и непрекъснато работещата техника – източник на шум, радиация и прегряване на въздуха.

Друг основен негативен фактор е психологическото и емоционално напрежение, натрупващо се през целия работен ден. Особено това се забелязва в големите колективи, когато много хора работят в обща зала. Нищо чудно, че в края на работния ден човек усеща невероятна умора и опустошеност.

Болки в гърба, хиподинамия, артрит, полиартрит, други заболявания на костно-мускулната система… Средно 75 – 90% от жителите на развитите страни на възраст 35 – 55 години се обръщат към специалисти с болки в гърба. Болка в гърба между лопатките и на нивото на кръста, както и епизодична пулсираща болка в ставите на ръцете и краката могат да бъдат признаци на остеохондроза, радикулопатия, хормонална спондилопатия и други подобни заболявания. Липсата на своевременни мерки води до ограничаване на подвижността, бърза уморяемост и като следствие – неефективна работа и депресия. Тунелен синдром Според статистиката всеки шести постоянен потребител на компютър развива това заболяване, при това жените са подложени в по-голяма степен от мъжете. Ако работите с компютърна клавиатура и мишка повече от 4 часа в денонощие, тунелният синдром се развива с голяма вероятност. Симптомите са слабост в мускулите, болка в китката, усещане за „мравучкане“, а по-късно – изтръпване в областта на палеца и показалеца. Прогресирането на синдрома завършва с пълна загуба на подвижност на китката, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *