ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Старческото оглупяване не е въпрос само на гени

В продължение на целия човешки живот умират около 20% от мозъчните клетки

Losing Memories

Добрата новина е, че техните разклонения, които с годините стават все повече, компенсират загубата. За да се радвате на бистър ум и свежа памет и в напреднала възраст, трябва да се предпазвате от някои рискови фактори.

Болестта на Алцхаймер,. т.нар. старческо оглупяване, може да се дължи не само на генетична обремененост, но и на причини, върху които бихте могли да въздействате. Контролирайте стреса, тъй като той поразява мозъка със свръх-производството на кортизол. Научете се да балансирате натоварването и почивката, като откриете своя начин за релаксация. Двигателна активност 30 минути дневно – спортни занимания, гимнастика, разходки сред природата, йога, подобряват кръвообращението и оросяването на мозъка.

Профилактиката на заболяването включва също хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци и беден на мазнини и холестерол. Благоприятно въздействие оказва и умствената активност. Не прекалявайте с телевизията. Четете минимум 1 час дневно. Писаното слово изисква активно участие на ума и въображението, в резултатна което се стимулират мозъчните функции.

В световен мащаб броят на болните от Алцхаймер продължава да нараства. Очаква се да се увеличи четири пъти през 2050 г. в сравнение с 2006-а, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *