Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с див или конски кестен

Конският кестен – Aesculus Hippocastanum, Conkers и Buckeye – е дърво, което има цветове като букет с форма на конус от ярки розови или бели цветя с розови и жълти точки. 

Екстрактът от листата, цветята, кората и семената на конския кестен са били използвани в много билкови лекарства в продължение на векове, а отскоро и в козметиката.

Дивият кестен съдържа много полезни растителни съставки, които имат редица терапевтични ползи. Някои от тези компоненти включват тритерпенови гликозиди, кумарин гликозиди ескулин, флавоноиди (quercetrin), дъбилни вещества и растителни стероли.

Конският кестен е известен с голямото си антиоксидантно, противовъзпалително, вазопротекторно, стягащо и аналгетично свойства. Билкарите често го препоръчват за лечение на разширени вени, варикозни екзема, измръзване, посиняване, ревматоиден артрит, навяхвания, напрежение в мускулите и оток (подуване, което е причинено от задържане на течности). Благодарение на своите свойства, конският кестен се използва често в душ гелове, продукти за бръснене, продукти за грижа за слънце, кремове и лосиони и компреси за болки в мускулите и варикозни вени.

Ползването на див кестен

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

Изследвания са установили, че компонентът в дивия кестен, наричан есцин може да бъде полезен в лечението на разширени вени чрез подобряване венозната недостатъчност и капилярната цялост.

РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ

Екстракт от див кестен е известен със своите противовъзпалителни свойства, поради което често се използва за облекчаване на артритни и ревматични болки и навяхвания.

УМОРЕНИ И ТЕЖКИ КРАКА

Прост домашен лек за уморени и болезнени крака е да масажирате масло от див кестен в краката си и след това увийте краката с одеяло в продължение на 15-20 минути.

Какви са страничните ефекти от конски кестен?

Вътрешна консумация на див кестен и по-специално неговите семена, се считат за опасни и токсични. Неговото локално приложение е добре приемано, ако нямате алергия, което трябва да се провери, както при всяко ново лекарство за мазане.

 

Вашият рожден ден определя кое дърво сте – част 3

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *