Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спасиха мъж със 110-килограмов тумор

Китайски лекари оперираха и спасиха 37-годишен мъж с гигантски доброкачествен тумор на крака. Счита се, че 110-килограмовото образувание е най-голямото в света.

tumorЯн Жанбин забелязал, че една бенка на крака му започва да расте, когато бил само на девет години, разказват от medikforum.ru. След три години туморът вече бил голям колкото юмрук. Момчето било оперирано и туморът, за щастие – доброкачествен, бил изрязан. Но растежът на болната тъкан не спрял; постепенно нейното тегло достигнало 110 килограма.

Хирурзите от болницата в Пекин, където клетникът най-сетне постъпил за операция, определят заболяването като неврофиброматоза. Това е генетично разстройство, причиняващо аномалии в растежа на определени клетки и тъкани. Като правило това заболяване обезобразява болните – най-често то се развива по лицето и шията. Една от най-известните жертви на неврофиброматозата е англичанинът Джоузеф Мерик, популярен сред съвременниците си като Човека-слон.

При Ян Жанбин зоната на аномално разрастване се оказала на крака. Пекинските лекари си признали, че и друг път са имали пациенти с такава диагноза – но никога състоянието им не е било така тежко. Нещастният китаец бил буквално пленник на болестта си – трябвало или да лежи, или да прекарва времето си седнал в леглото. Туморът заемал две трети от тялото му и бил толкова голям и тежък, че не давал на клетия Ян никаква възможност за движение.

В операцията по премахването на тумора-гигант участвали цял екип хирурзи – девет на брой. Тя продължила 16 часа и приключила успешно въпреки огромната сложност. На пациента трябвало да прелеят пет литра кръв.
Сега според информации в китайските медии Ян се чувства добре и скоро ще си бъде вкъщи. Животът му започва отново.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *