ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Котката: домашен любимец и психотерапевт

Котката е нещо повече от домашен любимец, тя може да открие болното място и да ви излекува по-добре от някой терапевт, и при това – безплатно

Медицината отскоро обърна внимание на терапевтичния ефект от близостта на човека и животните. Анималотерапията използва специално обучени кучета, делфини или коне. Особено място заемат котките. Те са заедно с човека от незнайни времена, но винаги са били независими и малко странни. Безспорен е фактът, но необясним за учените, че котката е единственото създание, което поема без последици негативната енергия. Някои зоолози смятат, че те имат жизнена потребност от това.

Котката  е превъзходен терапевт
Котката е превъзходен терапевт

Лечението с котки наричат фелинотерапия. Тя е специфична,  защото котката е своенравно създание и не се поддава на обучение, но въпреки това, по рождение всяка котка или котарак е превъзходен терапевт.

Последните изследвания доказват многостранния ефект на „коткотерапията“ върху човешкото тяло.

Мъркането на котката е приятно за слуха и същевременно много полезно. Звуковите вибрации стимулират имунната система, ускоряват заздравяването на рани и укрепват костите при остеопороза.

Котките помагат за подобряване на състоянието при нервни разстройства, депресия, хипертония и сърдечно-съдови заболявания. Положително влияят и на хората, претърпели инфаркт на миокарда. Смята се, че животните инстинктивно усещат болното място и се стремят с топлината и биополето си да ни помогнат.

Как да се лекуваме с котка:

При безсъние допрете чело до котката и затворете очи. Терапията трае минимум 5 минути на ден и са необходими поне десетина сеанса.

За да преодолеете депресията, достатъчно е да се занимавате с котка и да я галите четвърт час.

Ако имате високо кръвно и мигрена, сложете котката на врата си за 3-4 минути. Дори понякога тя сама иска да застане точно там, преди да усетите типичните симптоми.

При аритмия позволете на животинчето да легне върху гърдите ви за малко. Сеансите трябва да продължат поне 2 седмици, но още на третия път състоянието забележимо се подобрява.

Котките церят артрит и ставни болки, като ги оставите да лежат на болното място възможно по-дълго – повтаряйте процедурите в продължение на месец.

Хронични заболявания като бронхит и колит се лекуват по същия начин, а облекчението идва много бързо.

За четирикракия терапевт може да има едно противопоказание – алергия към котки. И една забележка: не се надявайте улична котка да ви лекува. Животинчето трябва да бъде ваш или на семейството любимец, задължително пораснало и в добро здраве, а котка или котарак, това е без значение.

е превъзходен терапевт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Котката: домашен любимец и психотерапевт

  1. ginka каза:

    аз също си имам котка да наистина е така както пише в статията ,винаги когато не ми е добре и ляга на болното място ,не само ме масажира но и много ме успокоява . затова много си я обичам обичта ни е взаимна.

  2. Саша Саздова каза:

    Безусловно вярвам в написаното по- горе. Винаги съм имала котки и кучета и от личен опит знам, че общуването с тях облекчава както физическа, така и душевна болка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *