ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е правилно диафрагменото дишане?

При гръдното дишане в процеса участва само част от белите дробове, в кръвта постъпва по-малко количество кислород в сравнение с постъпващия при диафрагмения вариант

правилно дишане

Такова дишане е присъщо на възрастните хора, когато работата на сърдечносъдовата система, стимулира белите дробове, помага на човека да се справи със задуха и дори да спре да пуши. Освен това, движейки се, диафрагмата осъществява естествен масаж на вътрешните органи, разположени в гръдния кош и коремната кухина, което подобрява работата им и позволява да се поддържа здравето на организма като цяло. Правилното дишане въздейства благотворно и на стомашно-чревния тракт, избавя от запек, намалява подуването и успокоява перисталтиката.

При непълноценна работа на белите дробове, когато в процеса на гръдното дишане се нарушава газообменът, част от белодробната функция се прехвърля върху кожата, което провокира развитието на кожни заболявания, появата на пъпки и на преждевременни бръчки.

Да се научи човек да използва диафрагмата за правилно дишане, е трудно, но постижимо. На първо място, е необходимо да се запасите с търпение, защото първите успехи се появяват не по-рано от шестото занимание, а в началото може да възникне световъртеж и дори страх. Това не бива да ви плаши, защото тези процеси са физиологични и са свързани с непривичното за организма насищане с кислород, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *