ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Умствената умора се лекува с най-добре с физическа активност

Мисълта за отпуската през юли или август ви крепи, сега обаче изпитвате умствена умора

умствена умора

Не сте единствени. Лекарите твърдят, че устойчивостта на всеки е различна, но причината е една и съща -голям обем умствена работа и недостатъчно време за почивка. По-уязвими на претоварване са емоционалните натури, които бързо изчерпват жизнената си енергия. Симптомите на умствена умора са затруднения при концентрация на вниманието и при създаване на асоциативни връзки, нервност, липса на апетит, потиснатост и депресивни настроения.

Според специалистите най-добрият начин да се избавите е да съчетавате умственото натоварване с физическо. В своята автобиографична творба „Изповед“ големият руски писател Лев Толстой описва как часове наред работи на писалището си, но след това излиза на полето и дълго коси трева, без да изпитва нито психическа, нито физическа умора. Днес лекарите съветват след 45-60 минути умствена дейност да почивате 10-15 минути, през които да правите лека гимнастика или кратка разходка. Експресно ще активирате кръвообращението и ще се ободрите, ако само за 3 минути интензивно махате ръце, крака, приклякате и се навеждате напред и настрани.

За да не „давате заето“ и за да не допускате грешки, които допълнително стресират, осигурете на организма необходимото количество сън. Нощният покой е най-ефективното средство за противодействие на умората. Нужни са ви оптималните седем и половина часа сън на денонощие, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *