Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятното слънце може да увреди сериозно очите

През лятото слънчевите лъчи са много ярки и силни

очи слънце

„Дори прикрити от клепачите, очите са изложени на въздействието на слънчевата светлина – казва пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Тинка Данчева, офталмолог и управител на „Софиямед“. – С течение на времето вредното въздействие на лъчите може да доведе до развитие на катаракта – увреждане на лещата на окото, дегенерация на макулата, поражения върху кожата на клепачите и други. Напоследък зачестяват случаите на слънчева алергия. Особено чувствителни са светлите очи, които съдържат по-малко от пигмента меланин.

За да предпазите очите, специалистката препоръчва:

• Ограничете максимално излагането на слънце, особено от 13 до 17 часа.
• Носете шапка с периферия или козирка.
• Използвайте слънчеви очила с гарантирано качество, купени от оптичен магазин. Какво е важно да знаем при избора им? “ Очилата трябва да блокират 100% вредните ултравиолетови алфа (UVA) и бета лъчи (UVB) – обръща внимание д-р Данчева, – Това е отразено в сертификата им. Добре е да бъдат достатъчно големи, за да покриват максимално очите. Много е важно очилата да прилягат на ушите, без да стягат – така ще са удобни и при по-продължително носене. За да подобрите значително зрителния комфорт, може да изберете модел с поляризирани стъкла. Те намаляват ефекта на отблясъците, получени при отразяване на слънчевата светлина във вода или в гладки повърхности. Цветът на стъклата е въпрос на личен избор.“

Д-р Данчева напомня, че веднъж годишно трябва да провеждате профилактичен преглед при офталмолог.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *