Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАРАТРАМОЛ / PARATRAMOL

Съдържа трамадолов хидрохлорид, парацетамол, царевично нишесте, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат (тип А), силициев диоксид, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители.

paratramol-30-tabletsПредназначение

ПАРАТРАМОЛ е медикамент с обезболяващо действие, комбинация от парацетамол и трамадол. Обикновено се прилага при умерени и силни болки от различно естество по лекарска препоръка.

Как се приема

ПАРАТРАМОЛ се приема при необходимост, като е допустима начална доза от две таблетки. Максималната дневна доза не бива да превишава осем таблетки.

Необходима е консултация с лекар за интервалите, които да спазвате между два последователни приема. При пациенти над 75 години, потребители с болестни проблеми на бъбреците или черния дроб интервалите са удължени.
ПАРАТРАМОЛ следва да се приема за минимален срок, в който болестната симптоматика да бъде овладяна. Това не е лекарство за дълготрайна употреба.

Таблетките се гълтат цели, без да се стриват или дъвчат. Приемайте ги с достатъчно количество вода.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от действието на този медикамент са гадене, замайване и сънливост. Сред обичайните оплаквания са стомашни болки и повръщане, пресъхване на устата, диария или запек, сърбеж, главоболие, треперене и изпотяване. Има данни за нарушения на съня, депресивни състояния и обратно – безпричинна еуфория, кошмари и халюцинации.

При по-големи дози са допустими промени в кръвната картина, затруднения при уриниране и белтък в урината.

Регистрирани са случаи със сърдечни нарушения, повишаване на кръвното налягане, кожни обриви и изтръпване на крайниците. Сред тежките реакции са замъгляване на зрението, припадъци. Има данни за възможно пристрастяване към медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПАРАТРАМОЛ не бива да се дава на деца до 12-годишна възраст.

Медикаментът не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки.

Не приемайте ПАРАТРАМОЛ, ако имате алергия към някой от компонентите.

ПАРАТРАМОЛ не се препоръчва за пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания, епилепсия, астма и белодробни страдания, ако пациентът е имал припадъци, преживял е черепно-мозъчна травма.

Не шофирайте, ако приемът на този медикамент ви причинява замайване или замъгляване на зрението.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с лекуващия за целесъобразността на лечението с ПАРАТРАМОЛ, ако се налага паралелен прием на други медикаменти.

ПАРАТРАМОЛ не бива да се комбинира с опиатни обезболяващи и медикаменти за овладяване на епилепсия.
Възможни са нежелани последствия, ако лекарственият продукт се приема едновременно с медикаменти за Паркинсонова болест, антидепресанти, сънотворни, транквиланти, за разреждане на кръвта, статини и някои антибиотици.

______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *