ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 реално действащи съвета за дълготрайно отслабване

Искате винаги да сте във форма и да отслабнете трайно? Ето какво трябва да направите:

 отслабване, трайно отслабване, изгаряне на мазнините

  1. Избягвайте строгите диети

Най-ефикасният начин да се покриете с бръчки е да отслабнете драстично за кратък срок. Разбира се, това не означава, че трябва да ядете каквото ви падне и в големи количества. Из­борът между свежо лице и стройно тяло няма да бъде наложителен, ако изберете здравословното умерено хранене и го съчетаете с физическа активност.

  1. Набавяйте си протеини

За да бъде в добра форма, човек трябва да консумира 1 г протеини на килограм телесно тегло дневно. При по-възрастните нуждите нарастват на 1,1-1,2 г/кг/ден. Ако не си ги набавяме с хра­ната, мускулите започват да отслабват. С възрастта те все по-трудно се въз­становяват, а намалената им сила има многобройни последствия за организма и качеството на живот. Поне веднъж дневно трябва да се консумират месо, яйца, риба, тоест животински протеини, в които амино­киселините са по-баланси­рани, отколкото в расти­телните.

  1. Пийте вода и без да чувствате жажда

Чувството за жажда намалява с възрастта. Освен това лечението с диуретици и лаксативи увеличава загубата на течности, а страдащите от инконтиненция умишлено намаляват консумацията на вода, за да имат повече комфорт. Всички тези причини водят до недостиг на вода в организма и затруднена дейност на бъбреците. Тялото ни се нуждае от литър и половина течности всеки ден – в това количество влизат водата (минерална или от чешмата),
плодовите и зеленчукови сокове, билковите отвари, чаят и лекото кафе, дори виното в ограничено количество. При горещо време, температура или прекалено затоплени помещения нуждите от течности нарастват.

  1. Увеличете дозата калиий

Неговото усвояване става все по-трудно с възрастта. Обичайно­то хранене ни доставя около 900 мг на ден, но според някои проучва­ния се нуждаем от 1500 мг (особено жените, ко­ито са по-застрашени от остеопороза). Това ко­личество трудно може да бъде осигурено с храната, затова лекарят може да предпише хра­нителни добавки.

  1. Изберете „добрите“ захари

Най-добре се усвояват бавните захари, съдържащи се в пълнозърнестите ориз, макарони и хляб. С шоколада, конфи­тюрите и другите сладки изкушения не бива да се прекалява, но не е редно да бъдат напълно зачеркнати, защото от време на време наистина имаме нужда от удоволствието, което те ни доставят. Ако не можете без сладко, консумирай­те го като десерт, непосредствено след хранене, а не на празен стомах – така се забавя усвояването му и гликемията не се повлиява съществено.

  1. Хранете се с удоволствие

Култивирайте у себе си удоволствието от храната. Диетите са за хората, кои­то имат истински проблем с килограмите или някое специфично заболяване. Ненужното ограничаване е източник на проблеми, които понякога са доста се­риозни. Някои лекарства водят до понижаване на апетита – ако вашият слу­чай е такъв, поговорете с лекаря, който ще намери решение.

  1. Не забравяйте за витамините

Те ни помагат да забавим стареенето и да останем по младежки витални. Витамин Е, мощен антиоксидант, предпазва от дихателни и сърдечно­съдови проблеми. Витамин С подсигурява производ­ството на колагена и съединителната тъкан, помага за по-голяма устойчивост при стрес, подсилва имунната система и предпазва от някои видове рак. Витамин О е необходим за правилно­то усвояване на калция от организма и фиксирането му в костите. Бетакаротинът неутрализира свободните радикали, които ускоря­ват стареенето на организма. Той се съдържа най-вече в морковите, кай­сиите, прасковите, тиквата и сладките картофи.

  1. Поддържайте зъбите си

С искряща, бяла усмивка всеки изглежда по-млад. Ограничете кафето, чая и алко­хола, които оцветяват зъбите, спазвайте стриктна устна хигиена, на шест месеца посещавайте зъболекаря за профилак­тичен преглед и за премахване на зъбен камък. Можете да пристъпите към хими­ческо избелване, след като се уверите, че зъбите ви са здрави.

 

 

 

Трайното отслабване е трудно, но възможно! Този документален филм разкрива шокиращи тайни!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “7 реално действащи съвета за дълготрайно отслабване

  1. Мариела каза:

    Може ли да добавя и още един съвет – пийте зърна от зелено кафе на Nature`s way. Опитвала съм какво ли не, обаче това със сигурност има ефект върху фигурата, притъпява апетита и вече не се чувствам толкова гладна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *