Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яхнете топката, за да стегнете всяко мускулче по тялото

Топките за упражнения са отлични разнообразни тренировъчни уреди. Когато изпълнявате укрепващи упражнения с тях, всичките ви мускули, особено тези на корема, гърба и ханша, се включват, за да ви помогнат да запазите равновесие и така да извличате повече полза от всяко движение.

фитнес топка, спорт, упражнения, стягане на мускулите

Топките по­добряват равновесието и координацията – нещо, от което имат нужда повечето хора с напредването на възрастта. Но тези уреди могат да ви се сторят странни и нестабилни в началото, дори и да сте от редовно спортуващите. Следните съвети ще ви помогнат да започнете уверено.

КУПЕТЕ ПРАВИЛНИЯ РАЗМЕР

Движенията ще са по-трудни, ако използвате топка, която е прекале­но голяма или малка за вас. Ако е твърде огромна, може да бъде дори опасно. По правило когато сед­нете върху топката с ходила плътно на пода, краката ви трябва да са свити под ъгъл 90 градуса. Към повечето топки има таблици с размери. Ако сте 142 см или по-ниски, си купете топка с диаметър 45 см. Ако сте от 142 до 158 см, се спрете на топка с диаметър 55 см, от 158 до 183 см – с диаметър 65 см. А ако сте високи над 183 см – топката трябва да бъде с диаметър 75 см.

СЕДНЕТЕ

Първо свикнете с топката, като просто сядате върху нея. Поставете я близо до стена, под­прете се на нея с ръка и седнете. За по-добро равновесие и по-стабилна основа разтворете широко крака. Когато откриете центъра на равновесие и се почувствате по-устойчиви, свалете ръцете си от стената и се упражнявайте да ги вдигате настрани и над главата си.

ПОХИТРУВАЙТЕ

Ако равновесието ви е проблем, когато започвате, просто подпрете топката на сте­ната и седнете отгоре, подпирайки гърба си. Така тя по-малко ще се търкаля, докато станете по-ста­билни и уверени.

НАПОМПВАЙТЕ Я ДО ТВЪРДОСТ

Трудно е да използвате топката, ако е прекалено мека. Трябва да е достатъчно твърда, така че да не можете да я притискате между дланите си, но и достатъчно мека, за да хлътва леко, когато сядате върху нея.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА

Топките за упражнения са създадени да издържат на натиска на стотици ки­лограми, без да се пукат, така че използвайте само такива. Не ги заменяйте с плажни топки, детски играчки или други подобни, които не са пригодени за гимнастика.

 

Ускорен курс за стягане на мускулите с фитнес топка

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *