Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Успокояващи билки против стрес

Стресът може да навреди на тялото и ума на човек и може да доведе до верига от заболявания и разстройства, свързани със сърцето и мозъка.

Той е една от най-опасните причини за заболявания като диабет, язва на стомаха, главоболие и какво ли още не.

Веригата от симптоми, които могат да се задействат, когато сте в стресова ситуация са няколко. Сърцето започва да изпомпва кръвта по-трудно, увеличава се кръвното налягане, мускулите и нервите стават напрегнати, адреналин се отделя в тялото, производството на глюкоза се увеличава, зениците се разширяват, храносмилането се затруднява, мозъкът е изключително объркан и се потите обилно! Всичките тези симптоми се случват в рамките на няколко секунди и са много неприятни.

Освен упражненията за контролиране на стреса, можете да опитате лечение с няколко доста ефикасни билки. Вижте ги!

Босилекът е анти стрес агент и може да се използва за лечение и контролиране на стреса. Когато сте в стрес, дъвчете 10-12 листа от него два пъти на ден и соковете му ще успокоят нервите ви и ще ви освободят от напрежението.

Листата на градинския чай също се използват за намаляване на стреса. За приготвянето на чая вземете една супена лъжица сушени листа от градински чай и ги варете с чаша вода. Покрийте водата след като кипне и махнете от котлона, като оставите да кисне 10 минути. Прецедете чая и пийте по два пъти на ден. Можете да използвате мед за подсладител.

Едно от най-популярните билкови лекарства за лечение на стрес е жълт кантарион. Можете да го намерите както в течна форма, така и на хапчета. Тази билка се използва за подобряване на настроението и премахване на тревожността. Запознайте се с нейните странични ефекти, преди да използвате.

Ето и един мощен чай, който можете да опитате за премахване на стреса. Смесете по 30 грама от лавандула, корен на бяла ружа, пасифлора, маточина, розмарин и кава-кава. От тази смес една супена лъжица се запарва с вряла вода, оставя се да кисне 15 минути, прецежда и се пие два пъти на ден.

 

 

Седнете на дивана, скръстете краката, затворете очи и поемете въздух!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *