ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хидрастис се използва за лечение на рак на устните и маточната шийка

Goldenseal (Hydrastis Canadensis): Това е една от най-популярните билки, продавани на американския пазар и наскоро спечелила репутацията на билков антибиотик и имуностимулатор.

Индианците използват хидрастис като лекарства за вътрешни възпалителни състояния, като например дихателни проблеми, храносмилателни и възпаление генитоуринарния тракт, предизвикани от алергия или инфекция.

Хидрастисът е толкова ценен, защото подобрява здравето по много начини: Силно антимикробно, леко противовъзпалително и храносмилателен тоник! Неговите стягащи свойства го правят полезен за лечение на болно гърло, стомах и вагина, когато тези тъкани са възпалени, подути или инфектирани.

За възпалено гърло хидрастисът работи добре в съчетание с ехинацея и смирна. Гаргарата с отвара от хидрастис е ефективна. Също така при раздразнени черва или диария може да се пие. За обща слабост на стомаха и храносмилането, като хронични газове, лошо храносмилане и трудности с усвояването на хранителните вещества, билкарите препоръчват комбинация от равни части хидрастис и лют червен пипер във вид на тинктура или капсули се пият редовно преди хранене.

Установено е, че хидрастисът е ефективен срещу редица болестотворни организми, включително Staphylococcus, Streptococcus, Chlamydia, Е.коли, Salmonella typhi, Entamoeba Histolytica и много други. Берберинът и свързаните с него алкалоиди в хидрастиса имат установени антимикробни ефекти. Берберинът може да е отговорен за повишената активност на белите кръвни клетки, както и увеличаването на притока на кръв в черния дроб и далака. Подобряването на кръвообращението в тези органи, подобрява общата им функция. Берберинът е бил използван наскоро в Китай за борба с намаляването на броя на белите кръвни клетки, което обикновено следва след химиотерапия и лъчева терапия против рак. Проучвания с хора и животни показват, че берберинът имат потенциал да помогне при лечението на мозъчни тумори и рак на кожата. Той подобрява здравето на сърдечносъдовата система, понижава лошия холестерол и триглицеридите, намалява кръвното налягане, когато се повишава и подобрява функцията на сърдечния мускул.

Тъй като хидрастисът има стягащ ефект за мукозните тъкани, той се препоръчва за лечение на рак на устните, както и анормални клетки в шийката на матката (цервикална дисплазия) и рак на маточната шийка. Изглежда стягащото и имуностимулиращото действие на Hydrastis Canadensis  лекува възпалените клетки и премахва анормалните.

 

 

Лечение на хиперменорея и нередовна менструация

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *