Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от домати е бомба от натрий, калций и магнезий

Доматеният сок се консумира преди всичко консер­виран. Но сокът от пресни домати е изключително по­лезен.

сок от домати, натрий, калций и магнезий, ликопен,

Той предизвиква алкална реакция при условие, че не се съчетава с храни, съдържащи концентри­рана скорбяла и рафинирана захар. Ако такива хра­ни са налице, доматеният сок провокира киселинна реакция в тялото.

Доматите имат относително високо съдържание на лимонена и ябълчна киселина, както и известно коли­чество оксалова киселина. Тези киселини са особено полезни за процесите на обмяна на веществата, разбира се, само ако са в органичен вид. Когато до­матите бъдатсготвени или консервирани, спомена­тите киселини стават неорганични и съответно вредни за организма. В някои случаи образуването на камъни в бъбреците и жлъчката се дължи имен­но на консумирането на кулинарно обработени или консервирани домати, особено когато то се прид­ружава от прием на скорбяла и захар.

Пресният и суров сок от домати е богат на натрий, калций, калий и магнезий. Съществуват много и раз­лични сортове домати, като всички те, ако бъдат изпо­лзвани в свеж и суров вид, притежават отлични храни­телни качества.

Повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове

 

 

Вижте най-добрите храни – категория 5 звезди!

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *