ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топка за тенис намалява болките в гърба

И още няколко съве­та за бърза грижа, когато нещо ни боли или се чувствате неразположени.

 болки в тила, болки в гръбнака, болки във врата, шийни прешлени

Топка за тенис намалява болките в гърба

Често страдате от болки в лумбалната област на гръбначния стълб. Гравитацията и една топка за тенис ще ви помогнат да премахнете болката. Сложете топката на леглото и легнете, като само леко се подпрете, върху нея така, че да я чувствате как подпира опашната ви кост от едната страна на гръбначния стълб. Започнете да се отпускате бавно на матрака и да натискате топката все по-силно. Тя действа точно на точката за масаж. Станете отново и сложете топката от другата страна на гръб­начния стълб и се отпуснете пак на нея.

 

Топлото помага пои уморени очи

Който по цял ден се взира в екрана на компютъра, още следобед вече има уморени и раздразнени очи. Ето какво ще ви помогне – търкайте двете си ръце една в друга поне 1-2 минути, докато се загреят. След това си сложете двете длани, не прави, а закръглени, върху очите, без да докосвате миглите. Затворете очи и останете така няколко минути. Ще се отпуснете и вие, и мускулите на очите ви. След това погледът ви ще е по-ясен, а очите ще са се възстановили.

 

Джинджифилът успокоява стомаха

Обяд набързо, стрес, пи­кантна храна- неразполо­жението на стомаха идва неочаквано. За целта ще ви помогне джинджифилът. Можете да си купите и ете­рично масло от джинджи­фил от аптеката. Капнете върху памучна кърпа и го вдишвайте. Острите люти­ви вещества в джинджи­фила подобряват кръво­обращението. Ако вземете пресен джинджифил, сдъвчете едно малко парченце или си направете чай.

 

Натиск с пръсти спасява от болката

На горната част на ръката между палеца и показалеца се намира точката, която се задейства против болка, т.нар. точка хегу. Натискът върху тази точка помага срещу главоболие, зъбобол и болки в стомаха. Тези, които си служат с дясната ръка, трябва да натискат точката на дясната ръка с левия палец. Левичарите нека натискат точката на лявата ръка с десния палец.

 

Пийте вода, за да подобрите кръвообращението си

Когато пазарувате, влизате от топло на студено и обратното, а и не сте яли доста­тъчно, това нарушава естествено вашето кръвообращение. Който забележи, че му става лошо, трябва непременно да седне и ако има възможност, да си вдигне краката на високо, за да може кръвта да се качи в горната част на тялото и да подхрани мозъка. И най-важното – из­пийте непременно една голяма чаша с вода. Това ще подпомогне движението на кръвта в организма.

 

Студена кърпа облекчава главоболието

Щом забележите, че гла­вата започва да ви боли, трябва веднага да дейст­вате. В началния стадий лесно може да се спасите от болките. Студеното помага най-добре, защо­то разширените кръво­носни съдове се свиват. Подръжте една кърпа, намокрена със студена вода, за няколко минути във фризера. След това я сложете на челото или на тила си, в зависимост от това къде ви боли главата, и ще видите, че след малко болката ще премине.

 

Топло мляко пои болно гърло

Само няколко минути да постоите на студено течение и готово – гърлото за­почва да дращи. При това положение помага старо „бабино“ средство – из­пийте голяма чаша топло прясно мляко. То образува тънък слой (филм) върху раздразнената лигавица на гърлото и намалява болката.

 

Кръгови движения с глава прогонват напрежението

Недостигът на време и вечното бързане водят често до схващане на тя­лото и най-вече на тила. Не е необходимо непре­менно да отидем на масаж. Предлагаме ви едно леко упражнение, което ще ви отпусне бърза и ефикасно. Седнете изправени и за­почнете да въртите глава­та от дясно на ляво с меки движения, като че ли ис­кате да изпишете осмица с главата си. След няколко завъртания мускулите ще се отпуснат и пак ще стана гъвкави.

 

 

 Липсата на калций води до опасни болести!

Потърсете –  КОРАЛОВ КАЛЦИЙ КОМПЛЕКС

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *