ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вие сте в риск от инфаркт ако страдате от…

Вие сте в риск от сърдечно заболяване, когато…

 инфаркт, умора, безсъние, стрес, гадене, тревожност, напрежение, бодежи в гърдите, затлъстяване

Има риск за здравето на сърцето ви и ако страдате от:

1.      Псориазис.
Това хронично заболяване на кожата отключва възпалителни процеси в организма и повишава опасността от развитие на сърдечно заболяване почти колкото и тютюнопушенето.

2.      Недоспибане.
Пет или по-малко часа сън на деноно­щие увеличават повече от два пъти риска от кардиологични проблеми дори при напълно здрави хора

3.      Болести на венците.
Страдащите от периодонтит – бактериално възпаление на венците – са два пъти по-за­страшени от сърдечен удар. Опасността се увеличава и от факта, че повечето хора не об­ръщат внимание на болестта, защото е напълно безболезнена в началото, а почти 75% от въз­растните са с болни венци.

4.      Усложнения по време на бременност.
Ако в този пе­риод сте имали прееклампсия (повишено кръвно налягане и протеин в урината), рискът от сърдечен удар в по-късен стадий от живота ви се уве­личава двойно. Развитието на гестационен диабет (захарна болест по време на бремен­ността) повишава този риск със 70%.

5.      Стрес на работното място.
Жените с професии, които изискват голяма от­говорност и в същото време контролът върху работата им не зависи много от тях, са с 40% по-висок риск от сърдечни инциденти от тези с по-ненатоварени служебни задължения и без голям натиск от висше­стоящи началници. Стресът на работното място, както и постоянната несигурност дали няма да те уволнят, води до високо кръвно налягане, висок холестерол, натрупване на над­нормени килограми и оттам до сериозни кардиологични проблеми.НАШИЯТ СЪВЕТ:

Проверете сърцето си, преди да хукнете да спортувате

Този орган е мускул, така че е много важно да го поддържате силен с редовни тренировки. Няма да ви отнеме много време и усилия – 30 минути бързо ходене 5 дни в седмицата може да намали риска от инфаркт до 50%. Непременно трябва обаче да изследва­те сърцето си, преди да започнете да спортувате сериозно, ако сте генетич­но обременени за кардиологични пробле­ми (имате сърдечни заболявания в рода) или някои оплаквания и неразположения.

Следете състоянието си и след като сте получили изследванията, които ви позволяват да тренирате. Ако изпит­вате някакъв дискомфорт или тежест в областта от челюстите до пъпа (включително гърба и тила), които се явяват, докато тренирате, и спират след това, консултирайте се с лекаря си. Други предупредителни знаци: замай­ване, неравномерен или ускорен пулс, необичайно задъхване или отмаляване.

 

“Леките” цигари няма да ви спасят от “лошите” болести! Има начин да откажете цигарите!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *