ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 съвета против стареене

Възможно е човек да оста­рее, без при това да нас­тъпят дегенеративни процеси във физически и психоло­гичен план. Всеки от нас е способен по-дълго да запази функционалния капацитет на своя организъм, ако спазва определени правила за здра­вословен живот. Не възрастта определя степента на остаря­ването, а лошите житейски навици.

Вълшебни числа, здраве, енергия, младост, жизненост, младо тяло

Ето 6 съвета и хитрини, кои­то позволяват да бъде спряно преждевременното изхабява­не на телата ни.

1.      Ограничете приема на лекарства
Много медикаменти ускоряват остаря­ването, като нарушават функциите на мозъка, в частност на паметта. Това са най-вече приспивателните и успокоител­ните лекарства, барбитуратите. Приемът на тези лекарства трябва да бъде огра­ничен във времето, ако е невъзможно да бъдат напълно избегнати.
2.      Сложете край на заседналия живот
Редовното движение води до регу­лиране на артериалното налягане и увеличава капацитета на белите дробове. Освен това спортните занимания заздравяват скелета срещу остеопороза. В комбинация с определен начин на хранене, те водят до увеличаване на мус­кулната маса и до намаляване на мастните тъкани.
3.      Тренирайте физическата си издръжливост
Упражненията за издръжливост поз­воляват да се подобри пренасянето на кислорода в организма, тонизират белодробната, сърдечната дейност и кръвообращението, като подобряват качеството на кръвта. 30-минутното ходене със стегната крачка, 3 или 4 пъти седмично, е достатъчно, за да се постигне такъв резултат.
4.      Бъдете умствено активни
Един от признаците на остаряването е постепенното отслабване на паметта. Това може да се преодолее с редовни умствени занимания – един вид гимнас­тика за мозъка чрез четене, говорене на определена тема с обосноваване на лич­ното мнение, стремеж към стимулираща в интелектуално отношение медийна и личностна среда. Паметта се подобрява, когато прибягваме често до нея.
5.      Правете упражнения за разтягане и гъвкавост
Ставно-мускулната гъвкавост е много важна за добрата стойка и правилното движение на тяло­то. Насочените към това упраж­нения имат голям ефект върху гъвкавостта. Съществуват много ръководства по стречинг и йога, които могат да послужат за самос­тоятелни всекидневни занимания в рамките на 10-15 минути.
6.      Спете достатъчно
Сънят възстановява орга­низма. За да бъде качест­вена нощната почивка, трябва през деня да сме били достатъчно активни. Избягвайте приспивател­ните, защото те наруша­ват естествените цикли на съня. Физическите зани­мания са много важни, за да се достигне състояние­то на „здрава“ умора, ко­ято води до естественото желание за сън.


Знаете ли, че има забавящи остаряването на организма продукти? Ще се изненадате от ефекта на тези КАПСУЛИ ЗА КРАСОТА


 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *