Народен лек за бронхит

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 грама листа от мента, цвят от липа, листа от подбел, корени от салеп. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 грама кипяща вода. Врат 3 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Разделя се на 3 приема. Пие се 30 минути преди хранене, подсладена с мед.

Половин чаша див рожков се вари 3 минути в 1 чаена чаша вода. След сваляне от огъня се добавят 1 чаена лъжичка мента и 1 чаена лъжичка жълт кантарион. Кисне 5 минути и се прецежда. Приема се по една чаена чаша 3 пъти дневно в продължение на 30-40 дни. Не се препоръчва при болен стомах.

1 супена лъжица ленено семе се залива с 400 грама студена вода. След 405 часа водният извлек се прецежда и се подслажда с чист пчелен мед. Дозата е за 1 ден-приема се по две супени лъжици през няколко часа.

СПРИ БОЛКАТА

Избрано за теб


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>