Народен лек за бронхит

Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 грама листа от мента, цвят от липа, листа от подбел, корени от салеп. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 грама кипяща вода. Врат 3 минути на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Разделя се на 3 приема. Пие се 30 минути преди хранене, подсладена с мед.

Половин чаша див рожков се вари 3 минути в 1 чаена чаша вода. След сваляне от огъня се добавят 1 чаена лъжичка мента и 1 чаена лъжичка жълт кантарион. Кисне 5 минути и се прецежда. Приема се по една чаена чаша 3 пъти дневно в продължение на 30-40 дни. Не се препоръчва при болен стомах.

1 супена лъжица ленено семе се залива с 400 грама студена вода. След 405 часа водният извлек се прецежда и се подслажда с чист пчелен мед. Дозата е за 1 ден-приема се по две супени лъжици през няколко часа.Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Болести и лечение » Народна медицина

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Дафиновият лист притежава неподозирани лечебни свойства

Дафиновият лист притежава редица лечебни свойства, за които може дори да не сте подозирали.

За кулинарните му ползи е излишно да говорим, тъй като едва ли има домакиня, която да не е ползвала тази подправка.
Малцина обаче са онези, които са запознати с лечебните му свойства, които

СИРАКОЛ / SIRAKOL

СИРАКОЛ е сироп с противовъзпалително действие, успешно прилаган при остри и хронични заболявания на дихателната система. Приемът му втечнява бронхиалните секрети и подпомага освобождаването от тях. Прилагането на по-големи лечебни дози ограничава образуването на секрети и съдейства за изсушаване и оздравяване на лигавиците. Сиропът е предназначен за краткотрайно лечение.

ГЕЛОМИРТОЛ / GELOMYRTOL

Продуктът ГЕЛОМИРТОЛ е предназначен за лечение на остри и хронични бронхити и синузити. Активната действаща съставка разчита на ефекта от етеричните масла, които действат противовъзпалително, съдействат за спадане отока на лигавиците, подпомагат отхрачването и отпушването на синусните канали. Втечняват секретите и облекчават състоянията с кашлица.

Бронхит – лечение с народни средства, уникални и лесни рецепти

Лекарствата не винаги помагат, затова използвайте тези лесни и ефективни рецепти, за да излекувате бронхит, кашлица или настинка

ФЛУДИТЕК / FLUDITEC

ФЛУДИТЕК – детски сироп, е лекарствен продукт от групата на муколитиците. Съдейства за отделяне на бронхиален секрет и облекчаване на дишането при бронхит и пневмонии; добър при хронични състояния.

СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ / SUDAFED BRONCHO MENTHOL

СУДАФЕД БРОНХО МЕНТОЛ е сироп, който облекчава гръдната кашлица, втечнява бронхиалните секрети и съдейства за по-лесното освобождаване на дихателните пътища от храчки. Предназначен е за възрастни и подрастващи над 12 години.

ФЛУИМУЦИЛ / FLUIMUCIL

ФЛУИМУЦИЛ е лекарствен продукт под формата на гранули и ефервесцентни таблетки, който подпомага отделянето и изхвърлянето на секрети при инфекции на дихателните пътища (отхрачване). Прилага се при заболявания на белия дроб и бронхите – остри и хронични, белодробен емфизем, муковисцидоза, бронхоектазия. Приемът на муколитика ФЛУИМУЦИЛ неутрализира нарушенията при образуване и освобождаване от налепи и храчки.

БРОНХО-ВАКСОМ / BRONCHO-VAXOM

БРОНХО-ВАКСОМ е съвременен продукт за имунотерапия. Прилага се при профилактични програми в случаи на повтарящи се инфекции на дихателните пътища, бронхити. Успешно се включва в комбинирана терапия при лечение на остри състояния, характерни за инфекции на дихателните пътища

УМКАЛОР / UMCKALOR

Капките за перорално приложение УМКАЛОР се препоръчват при инфекции на дихателните пътища, синузити и бронхит. Подходящ при кашлица и обща простуда.

ВИБРАМИЦИН / VIBRAMYCIN

ВИБРАМИЦИН е антибиотик с широкоспектърно приложение. Използва се за лечение на бронхити и пневмонии, действа успешно при инфекции на отделителната система – цистит, уретрит, епидидимоорхит. Доказан е лечебният ефект на продукта при акне и очни инфекции

Пречистете белите си дробове с домашен сок от смърчови шишарки!

Онези от вас, които се оплакват от белодробни проблеми, могат да си приготвят специален домашен сок от смърчови шишарки. Сокът се препоръчва при бронхит, пневмония, кашлица, настинки и туберкулоза. Течността се използва и за пречистване на белите дробове от катраните вследствие на пушене и вдишване на всякакви изгорели газове.

БРОНХОТОН / BRONCHOTON

БРОНХОТОН е продукт с антисептично действие, което повлиява положително симптоматиката при кашлица. Постига разширяване на бронхите, чрез което се подобрява дишането. Едната активна съставка – ефедрин, намалява отока на лигавиците; втората – глауцин, потиска центъра на кашлицата както кодеина.