ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предпазите диабетика от травми на открито

Всеки трябва да се пази от инциденти на двора, които са учудващо често сре­щани. Но диабетиците също така трябва да положат специални усилия, за да предпазят ходилата си от мазоли и наранявания, кожата си – от изгаряния, и организма – от обезводняване. Ето как да се защитите, докато се раздвижвате навън.

 диабетик, диабет, висока кръвна захар, диабет тип 2, спокойствие, сън, понижаване на кръвната захар

Обличайте свободни памучни панталони и блузи с дълги ръкави.

Все­ки, който е работил по двора с голи крака и ръце, знае колко лесно се получа­ват одрасквания, ожулвания или ухапвания от насекоми. Това са наранявания, които вероятно дори не бихте забелязали, но те могат да се инфектират с времето. Избягвайте прекалено широките дрехи, които биха се закачали в из­ползваните от вас инструменти.

 

Винаги носете градинарски ръкавици.

Дори леката работа е двора може да навреди на ръцете ви. Освен случайните одрасквания и убождания, не мо­жете да избегнете мехурите. Купете си няколко комплекта ръкавици и ги дръж­те при инструментите за работа в градината. Ако ще боравите с остри предме­ти като ножовете на косачката за трева, използвайте специални предпазни ръ­кавици с допълнителна изолация, за да защитите дланите си.

 

Преди да се захванете за работа, поиграйте на нещотърсачи.

Оглеж­дайте се за клончета, камъчета и стъкла. Преди да започнете с подрязването на живия плет, плевенето и косенето, вземете една кофа и се разходете за десети­на минути из двора. Слагайте в кофата всякакви захвърлени предмети, които биха могли да ви наранят, докато работите, включително камъни, жици, пръч­ки, пирони и разхвърляни играчки. Всички те могат да се превърнат в истин­ски шрапнели, ако попаднат в някоя от градинските машини.

 

Постарайте се да предотвратите инцидентите при работа с косачката.

Ако косачката ви за трева се бута, движете се напряко на наклоните вместо на­горе и надолу и не я издърпвайте към себе си. Така ще намалите опасността от подхлъзване и нараняване, нанесено от машината. Ако косачката ви е бъги, управлявайте я нагоре и надолу по полегатите склонове и избягвайте стръмни­те участъци. Косете само през деня и се постарайте да имате видимост напред поне от метър и половина. Ако тя може да се движи сама, никога не заставайте пред нея и винаги освобождавайте предпазителя, когато я палите.

 

Намажете се обилно със слънцезащитен лосион 30 минути преди да излезете навън. Използвайте го дори при лошо време. Изберете продукт с фактор най-малко 25, а тези, които хидратират, са още по-полезни. Когато ко­жата ви е защитена от влиянието на слънцето и е овлажнена, има по-малък риск от мехури или напуквания, които са предпоставка за инфекции.

 

Работете преди 10 и след 16 часа.

Според едно американско изследване диабетиците имат понижена поносимост към горещината, защото отделят по-малко пот от останалите. Заради влиянието на топлината върху тялото е мно­го важно да не прекарвате дълго време навън между 10 и 16 часа, когато слън­чевите лъчи са най-силни. Планирането на работата в градината за рано сут­рин или късно следобед ще ви помогне да поддържате здравословна телесна температура.

 

Пийте допълнително вода, когато работите на открито.

Повечето хора имат нужда от минимум 8-10 чаши вода от по 240 мл дневно. Когато работите в горещините, трябва да приемате дори повече. Преди да излезете на двора, вземете спортна манерка с вместимост два литра и я напълнете с леденостудена вода. Сложете съда на видно място, за да ви напомня да отпивате на всеки 15 минути. Така ще се предпазите от обезводняване, което може ударно да по­виши нивата на кръвната захар. А и водата ви предпазва от чувството на глад.

 

 

Ти лайф: Ефективната формула  за щитовидната жлеза и сърцето!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *