ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете тайните на печенето на скара

Може да из­глежда лесно и е така, стига да умеете да го правите пра­вилно.

 скара, готвене на скара, храна за диабетици, диабет, хранителен режим

Знаете ли колко често и кога да обръщате парчета­та месо?

Как да прецените дали храната е готова, без да я разрязвате?

Колкото повече опит имате, толкова повече ще се забавлявате. За специален случай можете да наеме­те професионален готвач. Той ще приготви менюто за празника ви и ще ви даде няколко урока. Помолете го да наблегне на здравословните храни, които не знаете как да опечете – например филе от сьомга, калмари или свински карета. Здравословните ястия, приготвени вкъщи, ще ви спестят стотици калории, които бихте приели, ако се хра­ните в ресторанти.

Направете си шишчета с тиква, гъби, патладжани и тиквички

Много от любимите ви плодове и зеленчуци ще придобият изкушаващо оригинален вкус на скарата. Тиквите, патладжа­ните, чушките, гъбите, лукът, доматите, ананасите, прасковите и кайсиите стават изключително ароматни, когато са печени. Полейте с малко зехтин, преди да започнете да ги приготвяте. За малките или тънки резени, които мо­гат да паднат между решетките на скарата, използвайте шишчета или спе­циални кошници, които се предлагат в специализираните магазини за кух­ненски принадлежности.

Печете крехките храни на подложка

Вечерята на скара не означава овъг­лено месо и твърда царевица. Подложката позволява да приготвяте всякакви видове храни на скарата. Просто подредете съставките върху голям лист алу­миниево фолио, добавете малко зехтин или бульон, завийте, като оставите малък отвор, през който да циркулира парата. Сложете подложката на скарата. Този метод е изключително подходящ за приготвянето на крехки храни или бързи ястия като риба и обезкостени пилешки гърди. Дори крехките меса оста­ват сочни. Подгответе различни зеленчуци (чушки, лук, зелен фасул, цареви­ца и т. н.) и подправки и оставете всеки член на семейството да подреди в под­ложка видовете, които предпочита.

 

ЗА ЗДРАВЕТО НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИ СИСТЕМА, ПРЕДЛАГАМЕ ВИ –  ХРАНОСМИЛАТЕЛНА БИЛКОВА ГОРЧИВКА

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *