Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Използвайте градината като спортна площадка и спа център

Градината може да изпълнява двойна функция – на спортна площадка за отслабване и на спа център. Всъщност проучванията сочат, че работата в градината е една от най-подходящите дейности за профилактика и лечение на хронични заболявания. Целта ви е да отделяте поне 30 минути за занимания в двора 3-5 дни седмично.

градина, отслабване, диета, затлъстяване, спорт,

Чрез преко­паваното, заравянето и носенето на лейката ще си осигурява­те нужното движение в градината и дори няма да забележите.

Отбележете си есенното засаждане на луковици. Вземете календар, пре­листете го до някой от есенните месеци и напишете „луковици“ на три после­дователни съботи и недели. Планирайте всяко посаждане да е с продължител­ност от един час. Копаенето се равнява на седмичната ви доза упражнения за ръце и рамене, а през пролетта лехите ви ще са приказни.

Прекопайте почвата. Когато подготвяте нова леха или обработвате старата за нови насаждения, разчупете буците пръст с лопата. Ако сте по-амбициозни и градината ви е прекалено голяма, за да привършите отведнъж, разпределете работата на малки интервали. Винаги носете ръкавици, за да се предпазите от мазоли.

Откажете се от препаратите и плевете на ръка. Оставете почвата да си почине от хербицидите. Вместо това отстранявайте плевелите ръчно. Всичко, от което се нуждаете, са ръкавици, малка мотика, кофа или торба, в която да хвърляте бурените, и може би наколенки. С дясната си ръка забийте инстру­мента в почвата в основата на растението, за да отслабите корените и след това го измъкнете с лявата. Сменяйте ръцете на всеки 10 минути. Тази дейност не само разкрасява двора ви, но изгаря 360 ккал на час при телесно тегло 70 кг.

Направете красива леха в предния двор. Изберете си място, което се вижда добре от улицата – тук ще полагате 75% от усилията си за разкрасяване на градината. Осигурете на тази леха пълната програма: добре наторена почва, нов, спретнат бордюр, внимателно поливане и цветя, подбрани по багри, висо­чина и период на цъфтеж. Чрез прекопаването, заравянето и носенето на лей­ката ще си осигурявате нужното движение в градината и дори няма да забеле­жите. Освен това можете да завържете неподозирани приятелства покрай спрелите да се насладят на градината ви съседи.

Изнесете радио и сменяйте дейността на всеки четири песни. Подоб­но разнообразяване ще ви предпази от пренатоварване само на една група мус­кули. Например можете да започнете с извозването на тежките колички със слама и след това да преминете към поливането на лехите.

Поддържайте екологична градина с компост. Купчините от органичен тор са полезни за околната среда, защото връщат биологичната материя като окосената трева и обелките от банани в почвата. Такава купчина трябва перио­дично да бъде обръщана, за да се поддържа равномерен процес на гниене. Това изисква малко усилие с мотиката, лопатата и греблото и изгаря 200-300 ккал само за 30 минути.

Изключете пръскачката. Тя е най-лесният начин да по­леете градината си, но не допринася с нищо за формата ви. При следващото освежаване на цветята обиколете двора и насочете маркуча към всяко едно растение поотделно. Не само ще можете да наблюдавате отблизо развитието на цветята, но и ще укрепите мускулите си. Когато овладеете това упражнение, извадете лейката вместо маркуча. Ще познаете кога сте заякнали по това, че можете да напълни­те съда догоре и спокойно да го носите.

Посадете си собствена „домашна“ продукция. Няма по-вкусни и по-здравословни зеленчуци – знаете, че са све­жи и сте наясно дали са обработвани с пестициди или дру­ги химикали. Богатата реколта от собственоръчно отгледа­ни домати, фасул, марули, тикви и други е също така и по­вод за гордост. Толкова ще се радвате на продукцията си, че ще имате желание да готвите по-често и да експериментирате с нови рецепти, за да не отиде тру­дът ви на вятъра.

Направете леха с подправки. Няма по-подходящ начин да придадете из­ключителен вкус на ястията си от пресните подправки, които обаче са ужасно скъпи. Разрешението е да ги отглеждате сами. Зелените подправки обикновено виреят при горещи, сухи условия, където сякаш не расте нищо друго. Опитай­те с градински чай, риган, мащерка, розмарин, естрагон и босилек. Най-аро­матните растения подхранвайте само с органичен тор и възможно най-малко вода. Това стимулира растежа и подсилва маслата, които са източникът на аро­мат и вкус. За да изсушите подправките, режете клонките рано сутрин, когато уханието им е най-силно. Сложете ги в голяма хартиена торба (отделна за вся­ка подправка) и поставете на слънчево място. Билките ще са напълно изсуше­ни до ден-два.

 

 

АКО ИСКАТЕ БЪРЗО И ТРАЙНО ОТСЛАБВАНЕ, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ: ФЕМИМОДЕЛ от Zona Pharm

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *