ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Създадоха лекарство за нещастната любов

Нещастната любов дори времето трудно лекува, но учените създадоха лекарство срещу нея

Неслучайно народът казва, че нещастната любов е болест. Споменът за преживяното и несподелените чувства създават не само емоционален дискомфорт, а също депресия и редица смущения в организма. Антидепресантите могат да ограничат последиците, но причината си остава. Ето защо учени от САЩ подхождат сериозно към проблема и предлагат кардинално решение. Създаденото от тях лекарство за нещастната любов изтрива точно определено място в паметта, отговарящо за краткосрочната памет. При това не се засягат онези знания, умения и опит, които сме натрупали с годините.

Учени създадоха лекарство срещу  нещастната любов
Учени създадоха лекарство срещу нещастната любов

Технологията е подобна на тази, за която се разказва в холивудската продукция „Блясъкът на чистия ум“ или на „рестарт“ и възстановяване към предишното стабилно състояние на нашия „вътрешен компютър“. Всъщност екип изследователи от Центъра по неврология на Института за медицински изследвания в Ню Йорк са открили, как лесно да се активира протеинът -инхибитор на паметта, пише изданието „Neuron“. Медикаментът, създаден от химици и невробиолози, с работно наименование UO126 действа селективно, като премахва само „пресните“ спомени, които все още са активни в съответния дял на мозъка и те не могат да попаднат в „дългосрочната’“ памет. Това дава възможност любовните терзания от несподелените чувства да бъдат изтрити още при първите симптоми на депресия. Лекарството е тествано само на опитни животни, а резултатите са достатъчен повод за оптимизъм, смятат учените.

Депресивните състояния, дори и да се лекуват, причиняват смущения в работата на всички системи на човешкия организъм. Психотерапията и антидепресантите изчерпват арсенала на модерната медицина и за съжаление предлагат само временно решение, коментират специалистите. А когато се изтрие завинаги от паметта споменът за нещастната любов, кой ще ни предпазва от повторни грешки, учените не дават отговор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *