Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СПИРОКАСТ / SPIROKAST

Съдържа монтелукаст, микрокристална целулоза, манитол, кросповидон тип В, червен железен оксид (Е 172), хидроксипропилцелулоза, динатриев едетат, аромат на череша, аспартам (Е951), талк, магнезиев стеарат.

astmaПредназначение

СПИРОКАСТ – таблетки за дъвчене, е медикамент, предназначен за облекчаване симптомите при астматични пристъпи и хронични проблеми на дихателната система. Подходящ е за пациенти-деца на възраст от 6 до 14 години. Може да се прилага алтернативно на терапията с инхалаторни кортикостероиди. Употребата му гарантира облекчено дишане, благодарение на СПИРОКАСТ дихателните пътища остават свободни, без спастично стесняване при физическо усилие или пристъп.

Как се приема

Препоръчителната доза е една дъвчаща таблетка от 5 мг СПИРОКАСТ веднъж дневно. Таблетката се дава един час преди или два часа след хранене. Дозата не бива да се увеличава. Продължителността на приема се определя от лекуващия. Не спирайте терапията със СПИРОКАСТ самоволно, ако симптоматиката на заболяването се подобри.
Възможни нежелани ефекти

Продължителното лечение със СПИРОКАСТ може да причини инфекция на горните дихателни пътища. Често съобщавани проблеми при приема на този продукт са гадене и повръщане, диария, сърбежи, висока температура, повишени нива на чернодробните ензими. По-редки са алергичните реакции, включително обриви, затруднено дишане и отоци по лицето,подуване на езика и гърлото, мъчително преглъщане. Има данни за разстройства на съня и промени в поведението – раздразнителност, агресивност. Присъщи са необичайна умора, болки в мускулите и ставите, крампи, кървене от носа и гърчове. В редки случаи се съобщава за сърцебиене, както и за трайни чернодробни смущения включително хепатит, образуване на подкожни възли и изпадане в депресивни състояния.

При проявата на някои от описаните симптоми веднага трябва да се търси лекарска помощ с нагласи за смяна на медикамента.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не използвайте дъвчащите таблетки СПИРОКАСТ за деца астматици, ако имат алергия към някои от съставките на продукта. СПИРОКАСТ не може да замени специфичните медикаменти против астма и не трябва да се разчита на него при остри астматични пристъпи.

Взаимодействие с други медикаменти

СПИРОКАСТ дъвчащи бонбони не бива да има паралелен прием с някои медикаменти за епилепсия, туберкулоза и инфекционни състояния. По принцип и приемът на нестероидни противовъзпалителни от деца с астма не се насърчава.
_____
Усреднена цена в аптеките – 14 лв за опаковка от 28 дъвчащи таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *