ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всичко, което трябва да знаем за оцета според д-р Нормал Уокър

Чистият ябълков оцет, който е нап­равен от цели ябълки, съдържа ябълчена киселина, ко­ято е полезна за процесите на храносмилане.

 оцет, ябълков оцет, оцетна киселина, винен оцет,

Белият дестилиран оцет е вреден за организма. Той бързо разрушава червените кръвни телца, което може да предизвика анемия. Оказва неблагоприятно въздействие и върху храносмилателните процеси, като Ги забавя и затруднява правилното усвояване на храна-га. Този оцет (С2Н402) е продукт на ферментация чрез окисляване на алкохолни течности като ферментирало вино и малцов ликьор (силно светло пиво). Първият е известен като винен оцет, а вторият — като малцов.

Ябълковият оцет, съдържащ ябълчена киселина (C,Н605), е естествена органична съставка на ябълките, която, както се спомена, подобрява храносмилането.

Оцетът, произведен в процеса на ферментация на виното, съдържа средно от 3% до 9% оцетна киселина, както и известно количество винена киселина. Оцет­ната киселина в оцета се смята за фактор, който допринася за появата на цироза на черния дроб, яз­вен колит и други чревни усложнения.

В същото време ябълчената киселина в ябълковия оцет е конструктивна киселина, която, комбинирайки се с алкални елементи и минерали в тялото, произвеж­да енергия или се съхранява като енергиен запас под формата на глюкоген. Употребата на ябълков оцет в умерени количества е изключително полезно както за хората, така и за животните.

Мястото тук не позволява да се разгледат в детайли ползите от консумирането на този оцет. Само като при­мер може да се спомене, че той помага при сгъстяване на кръвта, подобрява дейността на кръвоносните съдо­ве, вените и артериите и участва в изграждането на червените кръвни телца.

Едно от най-големите достойнства на ябълковия оцет е необичайно високото му съдържание на калий — елемент, необходим за натрупване и съхраняване на резерви, както и за общото балансиране и успокояване на организма. Калият бързо се свързва с някои от най-важните елементи в тялото като калций, натрий, желя­зо, магнезий, хлор, силикон.

Важно е да се осведомите дали ябълковият оцет, който си купувате, е приготвен от цели ябълки, а не са­мо от сърцевината и обелките. Много кожни заболява­ния, дори и заразни такива, са повлияват добре при прякото въздействие на ябълковия оцет върху кожата.

В Шотландия този оцет се използва против разши­рени вени, като чрез марля се налага по цялата дължи­на на вената, сутрин и вечер, в продължение на около месец. В същото време ежедневно се пият по една или две чаши вода, в които се слагат по две чаени лъжички ябълков оцет. И всичко това наистина действа!

Вашият живот отразява състоянието, в което се на­мира кръвта ви. Кръвта се образува в костния мозък, активира се от далака и циркулира по цялото тяло чрез кръвоносната система. По естествен път кръвта се обновява на всеки 28 дни. При този процес е важно да има правилен баланс между създаването на новите кръвни клетки и отмирането на старите. Ако тези два процеса се застъпят във времето, здравословното със­тояние на човек може да бъде сериозно разклатено.

Нито една храна не е доказала своята ефективност в такава голяма степен за поддържане на баланса в чо­вешкото тяло, както суровите плодови и зеленчукови сокове. По същия начин няма друго средство, което така бързо да възстановява този баланс, както чис­тият ябълков оцет.

При обилно кръвотечение, по време на менструален цикъл, кървящи хемороиди, порезни рани и др. се пре­поръчва пиенето на две супени лъжички ябълков оцет дневно, разредени в чаша вода. Ако се налага, позата може да се увеличи.

Когато храносмилателната система не може да усво­ява правилно белтъчините, това обикновено се дължи иа липсата на солна киселина. Това може да доведе до други усложнения като високо кръвно налягане. 2-3 чае­ни лъжички ябълков оцет в чаша вода, взети между яденето, спомагат за намаляване на кръвното.

 

Повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове“

 

Как ябълков оцет помага при артрит?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *