Домашни лекове за болки в гърлото

Да се сварят няколко листа от зеле заедно с кочана. В получената отвара да се сложи малко мед и с нея да се прави гаргара.

В 350 грама вода се сваряват черупките на 10 ореха. Врат 10 минути и отварата се прецежда. Добавят се 3 супени лъжици слаба ракия. След като течността поизстине с нея 2 пъти дневно се прави гаргара.

Запържва се леко счукан чесън със зехтин и с получената каша се маже гърлото на болния.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Любопитно

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Рецептата на Петър Дънов при кашлица и болно гърло

Рецептата на Петър Дънов лекува за кратко време болно гърло и кашлица.

При все, че сезонът на настинките е на път да отшуми, това не означава, че вирусите ще спрат да ни мъчат през пролетта и задаващото се лято

ТОНЗИЛОТРЕН / TONSILOTREN

ТОНЗИЛОТРЕН е лекарствен продукт, който съчетава пет хомеопатични съставки с доказан оздравяващ ефект при възпалителни процеси на тъканите в гърлото. Препоръчва се при възпаления на сливиците, фарингити, при инфекции със засягане на лимфните възли, при тонзилектомия (оперативно премахване на сливиците).

КАФЕТИН КОЛД / CAFFETIN COLD

КАФЕТИН КОЛД е комбиниран медикамент, прилаган като болкоуспокояващо и температуропонижаващо средство. Приемът му въздейства върху лигавицата на носа, като облекчава дишането. Успокоява раздразненото гърло и бронхи и действа успокояващо при кашлица. Към комплексното въздействие се прибавя и укрепването на имунната система благодарение на витамин С.

5 природни средства, които помагат при болки в гърлото

Ябълков оцет

При болки в гърлото, особено при преглъщане, правете гаргара с ябълков оцет няколко пъти дневно. Като допълнение той изчиства и зъбната плака.

КОЛДРЕКС таблетки/ COLDREX tablets

КОЛДРЕКС е успешно действащ медикамент, препоръчван при настинки и грип с всички характерни симптоми (болки в гърлото, висока температура, хрема, възпаление на синусите, дискомфорт и болки в мускулите).

Ехинацеята лекува от рак до кашлица

Ехинацеята е растение, което е открито за първи път на територията на Северна Америка

Спиреята – естественият аспирин

Това влаголюбиво растение облекчава ревматичните болки, които често се усилват именно от влагата. Още едно доказателство, че природата ни дава нужните лечебни средства в близост с причинителите на болестите.

Никога не си поставяйте сами диагнозата при съмнение за менингит!

Зимата е вече зад гърба ни, но има инфекции, които са типични за пролетния се­зон. Една от тях е менингококовата инфекция. Макар и по-рядко срещана, тази болест е мно­го опасна и за съжа­ление може да дове­де до летален изход. Затова трябва да научите какви са симптомите, какво да предприемете в случай на заразява­не и най-вече – как да не я допуснете. Разбира се, с по­мощта на нашите консултанти.

Настинката – остра вирусна инфекция!

Всяка година, когато времето застудее, запо­чва „сезонът на настинките”. Той трае обик­новено от октомври до март. Самият студ не е причина за настинките. По това време на го­дината хората прекарват повече време в за­творени пространства със слаба вентилация, където концентрацията на вирусите е висока.

Острите вирусни инфекции на горните дихателни пътища (ГДП) – дежурна тема в есенно-зимния сезон

Интервю с доц. д-р Николай Петков д.м. – Завеждащ отделение по УНГ болести, УМБАЛ „Света Анна”.

Лечение на възпалено гърло

Повечето от нас са доста запознати с признаци: драскащо усещане, болезнено преглъщане и всички неудобни симптоми на възпаленото гърло. Възпаленото гърло, като цяло не е болест само по себе си, а е симптом на друго заболяване, като настинка, грип или стрептококова инфекция. Но болезнено гърло може да бъде първият симптом.

Спрете настинката още в началото

Гъделичкане в гърлото си. Замаяност. Цялото тяло ви боли. Да, нещо сте пипнали? Отново. Средностатистическия възрастен прекарва три настинки годишно, всяка от които с продължителност средно от девет дни. Но вие не трябва да се предавате. Ето и как да спрете настинка, преди дори да е започнала и се почувствайте по-добре още от утре.