Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ефективни стратегии за неусетно изгаряне на калории

Много хора намират за удовлетворяваща работата в градината, защото резул­татът веднага се вижда. Лишете се от някои от модерните си уреди в полза на старите инструменти „на мускули“ и ще изгорите още повече калории, докато работите.

 изгаряне на калориите, отслабване, движение, диети, здравословно хранене, спорт

Знаете ли например, че миенето на автомо­била изгаря 200-300 ккал на час. Ето и още лесни за прилагане стратегии за неусетно изгаряне на калории.

Съставете си програма за поддръжка на двора.

Направете списък с всички задачи, които трябва да свършите в градината. Разпределете ги на се­рии от по 30 минути (например „Косене на тревата в предния двор“, „Косене на тревата в задния двор“). Някои от тези задължения ще са сезонни, други -месечни или седмични. Дръжте списъка на удобно място и редовно добавяйте нововъзникналите задачи. Отбележете в календара 12-15 дейности, които да свършите през следващия месец. Има по-голяма вероятност да следвате про­грамата си, ако сте я записали.

При хубаво време мийте автомобила всяка седмица.

Собственоръчно­то измиване на колата е изключително забавно, а и с цените в автомивките то­ва е чудесен начин да спестите. Носенето на кофите с вода, обикалянето с мар­куча, търкането и полирането ще изгарят около 200-300 ккал на час.

Почистете снега с лопата.

Ако живеете на място със снеговалежи и имате 30-метрова алея до гаража си, ви трябва машина за почистване на сняг. Но ако участъкът, който трябва да почистите, е няколко квадратни метра асфалт пред къщата, където да паркирате, ще се справите чудесно през зимата с добре по­знатата стара широка лопата за сняг. Дори лекото почистване на сняг може да изгаря над 545 ккал на час, а и ще потренирате добре мускулите на раменете и ръцете си. Този вид труд може да бъде тежък дори за хората в добра форма, за­това се посъветвайте с лекаря си, преди да се захванете за работа.

Заменете електрическата ножица.

Освен ако дворът ви не е с размерите на дворец, електрическата ножица за подрязване вероятно не ви е от първосте­пенна необходимост. Вместо това укротете немирните стъбла с обикновена градинарска ножица на пружина. Не забравяйте да поддържате остриетата на­точени, пружината – смазана, и да слагате специални ръкавици, за да предот­вратите появата на мазоли.

Заложете на греблото.

Машината за издухване на листа е полезна при­добивка, но е изключително шумна. Направете услуга на себе си и съседите си, като ограничите употребата на то­зи уред. Ако имате толкова много лис­та, че не можете да се справите само с греблото, обходете периметъра на двора си с машината и ги издухайте към центъра му. След това довършете с греблото. Пак ще се пораздвижите и ще изгаряте почти 300 ккал на час.

Откажете се от косачката бъги.

Не е нужно голямо усилие, за да бутате електрическата косачка за трева, а хо­денето ще бъде допълнително упражнение за раздвижване.

Запасете се с дърва за зимата.

Не си поръчвайте предварително нацепени дърва за огрев – така ще се лишите от страхотно упражнение за ръцете, раме­нете и гърба. Като започнете от средата на лятото, сами нацепете дървата, от­деляйки по половин час за това всяка седмица. Докато падне снегът, ще сте стегнали горната част на тялото си, а и ще сте осигурили необходимата суро­вина за топъл дом през зимата.

 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!

Навеждайте се от коленете

Градинарската работа и поддържането на двора са доста натоварващи за гръбнака. Когато трябва да вдигнете нещо, застанете близо до него и присвийте колене, за да го вземете. По този на­чин раздвижвате краката си и не напрягате гърба си. Друг начин да се предпазите е да носите столче, на което да сядате или да се облягате, когато плевите например. Обмислете също и варианта за етажирани лехи.

 

Как да отслабнете трайно в талията и корема

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *