Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

13 здравословни храни и какво лекуват

Когато става въпрос за здравословно хранене и загуба на тегло, ние трябва да наблегнем на храните, които имат най-високи нива на антиоксиданти.

 

За силен имунитет и против рак

 

Някои антиоксиданти са показали, че предотвратяват рака, повишават имунитета и пазят костите силни.

Боб: Зареден с фитохимикали (включително сапонини, протеазни инхибитори и фитинова киселина), които могат да защитават клетките от увреждане, което потенциално води до рак.

Сушени сини сливи: Тези сбръчкани малки сушени плодове са богати на витамин К и източник на баластни вещества.

 

За здраво сърце и кости

 

Младите жени са склонни да забравят за сърдечно-съдови заболявания, но от това какво ядете като млади, зависи дали ще е здраво сърцето ви след 30 години.

Череши: Изследователи от университета на Мичиган са установили, че антоцианинът в тъмните череши намалява коремните мазнини и понижава холестерола и кръвната захар.

Черен шоколад: Богат на флавоноиди, шоколадът насърчава здравето на сърцето чрез намаляване на активиране на тромбоцитите, засягащи възможностите за релаксация на кръвоносните съдове.

 

За добра памет

 

Боровинки: Те могат да подобрят паметта, познавателните способности и баланса. Изследователите смятат, че боровинките намаляват възпалението и помагат да преодолеем обичайните последици от остаряването на мозъка.

Канела : Изследователите доказват, че канелата може да инхибира някои болестни клетки на Алцхаймер.

Сливи: Тези сочни лакомства намаляват тревожността, свързана с поведението и изследователи смятат, че могат да предпазят от депресия.

 

За здрава кожа

 

Смокини: Яденето на шепа сушени смокини увеличава количеството на антиоксидантите в кръвта за четири часа – много по-дълго, отколкото много други храни.

Червени чушки: Уникалното съчетание на големи количества витамини A, C и E правят червените чушки суперхрана за кожата.

Диня: Това е плод, богат на ликопен и осигурява 33 процента по-голяма защита срещу слънчево изгаряне в сравнение с другите плодове.

 

За намаляване на теглото

 

Артишок: Съдържат фитохимикали, които могат да намалят нивата на холестерола.

Вода с лимон: Лимонът съдържа пектин, разтворими фибри, за които е доказано, че помагат за загуба на тегло. Слагайте лимонов сок във водата си за пиене и ще отслабнете по-лесно.

Грейпфрут: Едно проучване установило, че хората, които ядат половин грейпфрут на ден губят повече тегло от тези, които пият само сок. Червеният сорт има повече от антиоксиданта ликопен.

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *