ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво печелим, ако стоим прави три часа дневно?

Ако в рамките на деня прекараме прави общо три часа, за тялото ни това ще е равносилно на спортно занимание. Времето, прекарано на крак, е съизмеримо с маратонско бягане, твърди д-р Марк Лузмор.

praviБританският лекар е уверен, че дори хората, които нямат възможност да се занимават със спорт – тези хора могат да поддържат здравето си чрез тази своеобразна физическа активност. За да сме сигурни в ефекта от физическите натоварвания, трябва да си осигурим поне 30 минути различни спортни занимания на ден. Но колко хора го правят, питат риторично от meddaily.ru. 30-минутният спорт пет дни седмично, оказва се, е по силите и в навиците само на 7% от мъжете и 4% от жените. Четвърт от човечеството не отделя по различни причини и 30 минути седмично.Ако обаче всички тези хора се откажат от стола за няколко часа всеки ден, нещата ще се променят кардинално.

Какво всъщност се променя? Намалява рискът от сърдечни заболявания, диабет, ще се понижи стойността на холестерина им и ще започне редукция на теглото.

Човек трябва да се вгледа в някои дребни детайли от всекидневието си, за да прецени кои от тях могат да работят за него в аналогична посока. Незначителни промени във всекидневните, обичайни действия могат да ни накарат да извършваме повече движения: например да паркираме автомобила си на съседната улица, а не пред собствения вход. Или да се качим до четвъртия-петия етаж пеш, а не с асансьора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *