ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жива англичанка раздава органите си за трансплантация

Англичанка дарява в продължение на 11 години безвъзмездно различни свои органи за трансплантация. Сюзън Джанстефани ощастливява напълно непознати хора от цял свят.

susiПрез 2001 година Сюзън дарила единия от бъбреците си на 60-годишен американец, който се нуждаел от спешна трансплантация. Лари Розенфелд, който страдал от генетична аномалия, заради възрастта си бил доста назад в листата на чакащите и не се знае дали би дочакал реда си. Сюзън изразила готовност да дари своя бъбрек, но помолила Лари да й плати самолетен билет до Америка и да поеме издръжката й там. Всички изследвания показали съвместимост на двата организма и трансплантацията била извършена. Сега реципиентът е на 73 години и живее нормално за възрастта си, разказват от medikforum.ru.

Когато историята на Сюзън излязва в медиите, автстралийско семейство потърсило контакт с нея. Двойката се опитвала години наред да си роди дете, но все не се получавало. Австралийците попитали Сюзън дали би дарила свои яйцеклетки за инвитро. Естествено – тя се съгласила. Дарила 27 яйцеклетки, три от тях били успешно оплодени.

До 2006 година безвъзмездното даряване на органи във Великобритания било забранено, затова на Сюзън й се налагало да пътува за мисията си. След това вече можела да действа на родна земя. Веднага щом на Острова разрешили този тип трансплантации, тя обявила, че е готова да дари част от черния си дроб на човек в беда. През декември миналата година я потърсили от Kings Hospital в Лондон: един от малките пациенти на болницата се нуждаел от черен дроб. Сюзън и досега не знае името на детето, което носи част от нейния черен дроб. Известно й е обаче, че състоянието му е добро и че е тръгнало на детска градина.

Сега Сюзън отново е в очакване да я потърсят: обявила е, че дарява един от белите си дробове. Дарителката признава – известно й е, че по този начин вероятно съкращава живота си. Но нейното убеждение е, че не е важно колко дълго ще живееш. Важно е КАК ще прекараш отреденото ти време и на колко хора в беда ще успееш да направиш добро.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *