Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Една седмица за самолечение при артрит!

Старата китайска поговорка „Едно пътуване от хиляди кило­метри започва от първата крачка“ е вярна и в пряк, и в прено­сен смисъл за хората, страдащи от артрит. При съставянето на седмичната си програма трябва да изберете дадена краткосроч­на цел и след това да си поставите като задачи конкретни дейст­вия, необходими за постигането й.

борба с артрита, артрит, заболяване на костите, болка в ставите, остеоартрит

Например, ако решите да отслабнете с 10 кг, вашият план би могъл да включва като краткосрочна цел сваляне на половин килограм седмично. След това се заемете с конкретни действия за отслабване, например изключете кало­ричните десерти или ходете пеша за изга­ряне на калории. Ако успеете да осъщест­вите тези стъпки без много усилия, вклю­чете по-амбициозни цели в плана си за следващата седмица.

 

Изградете екип

Добре е да сте готови да включвате и нови идеи, когато изготвя­те плана си за самопомощ. Посъветвайте се с лекаря си, особено ако все още не ви е поставена диагноза артрит или ако не знаете точно от каква негова форма страдате. Много хора предпола­гат, че болката им се дължи на артрит, но понякога проблемите им са вследствие на странична реакция към лекарство, инфек­ция или дори злокачествено образувание. Така че, ако не сте сигурни, че сте засегнати именно от това заболяване, сега е точни­ят момент да посетите лекарския кабинет – преди да започнете да се борите с проблема!

Ако са ви поставили диагноза артрит, работете заедно с лека­ря си в екип за изготвянето на план за самопомощ, съответст­ващ най-добре на състоянието ви, и го приведете в изпълнение. Доброто сътрудничество ще ви е от голяма помощ при пости­гането на целите.

 

Приведете в действие програмата си за самопомощ

Тук идва трудната част – да следвате през цялото време избраната стратегия. Ако целта ви да свали­те половин килограм за 1 седмица изисква да приемате 500 калории по-малко на ден, може да се наложи да се лишите от сладкиша за закуска и сле­добедното капучино.

 

Следете напредъка си

С напредване на седмицата наблюдавайте колко добре сте се справили с изпълнението на поставе­ните задачи от програмата за самопомощ. Радвай­те се, ако сте успели да спазите плана си и не бъде­те твърде строги към себе си, ако не сте изпълнили всичко. Промяната на навиците не е лека задача.

 

Оптимизирайте програмата си за самопомощ

Ако не успеете да постигнете краткосрочната цел, заложена в седмичния ви план, открийте проблема и намерете начин да го отстраните. Ако сте свалили само 250 г, може би загубата на 500 г за 1 седмица е било твърде амбициозна цел. А може да се окаже, че ви е било съвсем лесно да свалите половин килограм и без проблем сте в състояние да отслабнете още малко. Най-вероятно ще ви се наложи да преработите плана си за действие.

 

Използвайте успеха си

Както е добре известно, успехът е сред най-силните мотивира­щи фактори. Ако сте постигнали краткосрочната си цел за сед­мицата, стимулът от този успех ще продължи и през следваща та седмица и ще ви вдъхнови да си поставите по-трудна задача. Ще откриете как в процеса на избиране на все по-високи цели и осъществяването им в действителност се справяте с артрита.

 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!

Позитивната нагласа може да се окаже по-важна за успеха на па­циента дори от спазването на медицинските съвети за лече­ние, диета или физически уп­ражнения.

 

 

Какво да кажете на лекаря ако имате остеоартрит?

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *