Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПОТВЪРДЕНО: вечерята трябва да е лека!

Скорошно проуч­ване, проведено в страните от Европейския съюз, сочи, че вечерята е основно занима­ние в края на деня за повечето евро­пейци. Вечеряме прекалено обилно и прекалено късно. Може ли това да бъде променено?

 лека вечеря, вечеря, предястие, диета, отслабване

Редовното хранене в определени часо­ве спомага за запазва­не на оптимално тегло и предпазва от редица заболявания, тъй като ограничава похапването в неподходящи часове и посягането към сладки неща. Най-леко от трите хранения трябва да е ве­черното.

38% от анкетираните ве­черят между 19 и 21 часа, като жените и мъжете имат различни предпочитания за точния момент на вечерята. Телевизионната програма също има повече или по-го­лямо значение. По-възраст­ните, по-малко образованите и хората с по-скромни доходи вечерят рано – преди 20 часа. Изключения се допускат в съботната вечер.

След обилна закуска и балан­сиран обяд идва ред на леката вечеря. Прекалената консу­мация на мазни храни води до проблеми с храносмила­нето и с нощния сън. Освен това тялото няма време да изразходи енергиятаот храната и през нощта И мазнините и захарите се натрупват в организма.

Сутрин най-подходящи са зърнените храни, растителните протеини и плодовите сокове, на обяд са нужни живо­тински и растителни протеини, различни зеленчуци и плодове, а за вечеря най-добрият избор е меню от зелен­чукова супа и кисело мляко – това е напъл­но достатъчно, ако ос­таналите две хранения са били балансирани и като количество, и като хранителни съставки.

Най-лошото, което можете да направите, е да „засед­нете“ пред телевизора, за­пасени с чипс, сладкиши и шоколад.

Но вечерята, макар и по-ле­ка, е абсолютно необходима, така че не я прескачайте, ако искате да заспите спо­койно.

 Ново 20: късната вечеря не е вредна!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *