ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да се защитим от слънцето отвътре!

Ласкавото лятно слънце мами навън, но прелестният загар може да струва скъпо, ако не защитите тялото си отвън и отвътре

Да се защитим от слънцето отвътре!
Да се защитим от слънцето отвътре!

Най-популярното средство против вредното действие на слънцето остават кремовете с UV защита, но може да активизираме и своята вътрешна защита с някои природни продукти

Зехтин

Според специалистите увреждането на кожата може да бъде намалено до 35%, ако се консумира повече маслиново масло. Лъчите на слънцето предизвикват образуването на свободни радикали, които влияят негативно на кожата, но с тях водят ефективна борба полифенолите и витамин Е, с които е богат зехтинът.

Цитруси

Мандарини, портокали и другите техни „роднини“ са източници на витамин C, но малцина знаят, че те съдържат и веществото лимонен, предпазващо кожните клетки от увреждане.

Моркови

Те ни дават витамин А с всичките му полезни свойства: подобрява зрението, предпазва от рак, има антисептично действие и забавя процеса на стареене. Каротинът  предотвратява слънчевото изгаряне и се бори със свободните радикали, а сокът от моркови премахва стреса и умората.

Чесън

Заради неприятната миризма определено не си струва да подценявате чесъна. Алицинът в него е мощен антиоксидант, който помага да се предпазим от увреждане на кожата.

Нар

Тези плодове не са намират по всяко време, но е полезно да потърсите. В тях има три пъти повече антиоксиданти от зеления чай, поради което зарастването на рани при слънчево изгаряне на кожата се ускорява. Полифенолите в семките на нара помогнат срещу нежеланата пигментация, причинена от излагане на слънце.

Сок от алое вера

Сокът на това растение има фантастични свойства. Той може да блокира до 90% процента от слънчевата радиация. Притежава шорокоспектърно противовъзпалително действие и помага на кожата да се запази млада и красива.

Домати

Потвърдено е на практика, че ежедневната консумация на домати подобрява с 25% устойчивостта на кожата срещу слънчево изгаряне. Освен това, червеният пигмент ликопен има антиоксидантни свойства и помага да се минимизират вредните ефекти върху кожата от лъчите на слънцето.

Зелен чай

Това е най-добрата напитка, която е възможно да изберете за утоляване на жаждата, както и отлично средство за успокояване на кожата. Една – две чаши зелен чай на ден лесно премахват болезненото зачервяване след продължително излагане на слънце.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *