ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как най-лесно да изградим мускули

Всички тези съвети на фитнес активните хора, посветени на серии и повторения от упражнения, могат да изплашат човек, който никога не е вдигал нещо по-тежко от торбите от супермаркета, но всъщност не е толкова сложно.

стягане на мускулите, фитнес топка, отслабване, фитнес вкъщи

Следвате следните инструкции, които ще ви помогнат да започнете.

ПОВТОРЕНИЯ

Този термин се отнася за броя пъти, който да вдигнете тежест или да направите уп­ражнение. Едно клякане и изправяне се счита за 1 повторение, 10 пъти -10 повторения.

СЕРИИ

Това е броят пъти, който правите групи от повторения. Когато ви съветваме да направите 2 се­рии от по 10-12 повторения, имаме предвид, че трябва да повторите дадено упражнение 10-12 пъти, да направите 30-секундна пауза и да изпълните втора серия с 10-12 повторения.

ИЗБОР НА ТЕЖЕСТИ

По правило, тежестта, която вдигате, трябва да е достатъчно тежка, за да ви е трудно да направите последните 2-3 повторения. Ако можете без проблем да направите 15 повторе­ния, вземете по-голяма тежест. Ако едва правите 6 – изберете по-лека. Ако за пръв път изпълнявате дадено упражнение, изтренирайте движенията първо без тежести.

СКОРОСТ

Не бързайте. Всяко повторение трябва да трае около 6 секунди, затова бавно бройте 1-2-3, докато вдигате, направете пауза и пак 1-2-3, докато спускате. Така ще сте сигурни, че използвате мус­кулите си, а не инерция и ще постигнете по-добри резултати.

ДИШАНЕ

Може да прозвучи глупаво да ви напомняме да правите нещо, което става автоматично, но много хора задържат дъха си, когато вдигат тежести, а това понякога е опасно. За най-добри резулта­ти издишвай 10, когато изтласквате тежестта срещу гравитацията, и вдишвайте, когато извършвате движението по посока на гравитацията.

 

Защо в Коста Рика има толкова много столетници?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *