Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

30 минути на ден за здраво сърце

Време за физическа активност!

здраво сърце, силно сърце, инфаркт, спортЗапочнете първо с ходене, после разтягане и накрая заякване. Всичко това идеално се вписва в плана „30 минути на ден“ и няма да има нито един момент, в който да ви се наложи да отделяте 1 час до­пълнително за упражнения.

Но преди да стигнем до по-конкретните предложения за гимнастика, вие трябва да сте с подходящата нагласа. Това означава ежедневно да избирате по-активните алтер­нативи. През деня се опитвайте повече да стоите изправени, да се разхождате и да из­лизате навън. За да ви помогнем да започне­те, ви предоставяме няколко идеи, с които да увеличите дневната си доза упражнения от 30 на 45 минути, без ни най-малко да проме­няте графика си.

  • Изкачвайте поне по 2 реда стъпала на ден

Изследвания показват, че с изкачването само на два реда стъпала на ден можете да отслаб­нете с 2,5 кг годишно. Тази дейност подобря­ва също плътността на костите, издръж­ливостта ви и нивата на „добър“ холестерол. Винаги ползвайте стълбите в службата си или когато пазарувате. Ако имате стълби­ще вкъщи, правете по един двупосочен курс преди и след работа, за да сте изпълнили препоръчителната програма за деня.

  • Активни чрез храната

Приготвянето на вечеря изгаря 2 пъти пове­че калории от поръчването на пица по теле­фона (а дори и повече, ако броите времето, прекарано в пазаруване). А домашно сготве­ната храна е и по-добра. Затова поне веднъж седмично сами се заемайте с вечерята, ако не можете да го правите всяка вечер.

  • На срещи стойте прави

Вместо да седите в кресла в задушни конфе-рентни зали, смело предложете някои срещи да се провеждат, като всички са прави. Така събранията ще бъдат по-кратки, а допълни­телният бонус е, че в тази позиция изгаряте повече калории, отколкото ако сте седнали.

  • Бъдете деен зрител

Спортните дейности на децата или внуците ви и игрите им са идеална възможност за до­пълнително движение. Може да се разхожда­те отстрани на игрището, а допълнителното натоварване ще ви разведри.

  • Паркирайте на най-отдалеченото място

Ако шофирате до работа, паркирайте колко­то се може по-далече от изхода на паркинга, за да можете да ходите по-дълго. Правете съ­щото, когато отивате на пазар или посеща­вате ресторант.

Веднъж на всеки час трябва да протягате и свивате всеки крак по 10 пъти, да се изправя­те и да се повдигате на пръсти 10 пъти, про­тягайки ръце към тавана.

  • Станете инициатор

Започнете деня си с движение и помогнете на децата или внуците си да са активни, като стартирате инициатива „пеша на училище“. Говорете с учителите и родителите и вземете съгласието им да събирате децата сутрин и да ги водите до училище, следвайки плани­ран маршрут. След часовете ги връщайте вкъщи по същия начин. Ако училището е прекалено далече, изберете място за среща, например парк, където родителите да водят децата си, и го използвайте за стартова и крайна точка.

  • Винаги готови за движение

Възможности за допълнителни дейности мо­гат да се появят във всеки един момент. От­менят се срещи. Мероприятията на децата се проточват. Клиентите попадат в задръства­ния. Обуйте кецовете и се разходете.

  • Мислете прави

Ставайте всеки път, когато трябва да напра­вите списък или да нахвърляте бележки. По този начин ще изпъвате краката си няколко пъти дневно.

 

 

 

Това са вълшебните числа, които ни осигуряват здраве и енергия

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *