Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Главоболие при секс: каква е причината?

Един процент от хората се оплакват от главоболие по време и непосредствено след секс. В някои случаи симптомите се повтарят – каква е причината? Американски учени смятат, че този въпрос засяга всъщност много хора.

sexПроблемът засяга далеч над 1% от хората, но немалко от тях се срамуват да говорят за това, описват от medikforum.ru. Д-р Хосе Билер от медицинския център при Loyola University отбелязва, че въпросните болки са мъчителни и плашещи. Те действат опустошително върху психиката на потърпевшите, а и на партньорите им.

По-голяма част от тези болки са преходни и не са опасни за здравето. Някои от тях обаче могат да са сигнал за застрашаващи живота състояния – мозъчни кръвоизливи, аневризма, инсулт, разкрива още д-р Хосе Билер. Според него най-точното поведение в такъв случай е човекът с проблем да се консултира с невролог и да премине през обстойни изследвания. Това трябва да се направи още при първото възникване на симптомите, за да се отхвърлят или потвърдят някои диагнози и по възможност да се вземат адекватни мерки.

Специалистът разделя главоболията при секс на три типа, като не пропуска да каже, че мъжете се сблъскват с проблема три пъти по-често от жените. Ето и типовете болка:

* Тъпа болка, все едно ти стягат главата с железен обръч. Възниква преди оргазъм и се усилва с нарастването на възбудата.

* Болка-светкавица: рязка и силна, разцепваща черепа. Появява се внезапно веднага след оргазъм. Може да продължи часове наред.

* Трайна болка след секс: умерена, постоянна. Усилва се, когато се изправиш.

Във всичките три случая обезболяващите помагат. Но да се разчита на тях, особено ако състоянието се повтаря, не е разумно. Консултацията с лекар е задължителна; при всички случаи освен възможни процедури и медикаменти той ще препоръча по-малко алкохол, повече физическа активност и редукция на килограмите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *