Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Свържете сърцето си с монитор, за да измервате натоварването

Лесен за използване монитор, измерващ пулса, ви помага да извлечете максимална полза от гимнастиката.

натоварване на сърцето, сърце, напрежение, стрес

Експертите съветват да броите крачките си всеки ден, за да проследявате ни­вото си на активност. Ако сега искате да го по­вишите, можете да използвате друг начин за измерване – времето, през което сърцето ви ра­боти на ускорени обороти.

Всички ние имаме максимална сърдечна честота, над която вече претоварваме сърцето и го излагаме на опасност. За повечето хора оп­тималният пулс е 220 минус годините им. Ако сте на 60, при вас той ще е 160 удара в минута.

Лекари и спортни специалисти съветват по време на гимнастика да се достигат 60-65% от максималната честота на пулса. При интензив­ни упражнения е допустимо да стигнете до 80%, но само ако сте в добра форма.

Препоръчителното количество спорт за здраве предполага поддържане на пулса на 60% от оптималната честота в продължение на 30 минути на ден. За човек на 60 г. това биха били 96 удара в минута. За сравнение – средностатистическият човек има пулс 70 удара в минута в спокойно състояние.

Измерването може да бъде осъществено по два начина – с монитор, отброяващ пулса, и ръчно. Подобно на крачкомерите, мониторите за пулс са по-добре познати във фитнес среди­те. Те струват от 70 до 1800 лева в зависимост от особеностите, марката и дизайна, но като цяло са изключително лесни за използване. Първо обвивате гръдния кош с плътно прилеп­ващ към кожата ремък (когато се облечете, той остава скрит). После слагате дисплея на китка­та си. Той прилича на ръчен часовник и всъщ­ност повечето изпълняват и тази функция, така че може да го носите постоянно. Но мониторчето получава и сигнали от ремъка около гърди­те, информирайки ви за пулсовата честота.

Повечето подобни устройства са програми­руеми. Най-популярна е програмата, определя­ща пулса, който целите да достигнете по време на спорт (65 до 75% максимално). Мониторът сигнализира, ако надвишите 75% или паднете под 65%.

Ако не искате да използвате подобна тех­ника, можете да измерите пулса си ръчно. Пър­во го проверете, когато сте в спокойно състоя­ние за 1 минута. После повторете измерването, когато почувствате, че сте достигнали максиму­ма си.

Измерването на времето, за което се връща­те към нормално състояние, е добър критерий за проверка на подобряването на формата ви. Ако се задържите в състояние „дишам трудно, но все още мога да говоря“, е почти сигурно, че сте постигнали 60-70% от оптималния си пулс.

 

Спазването на тези 6 лесни стъпки ви гарантира 6 пъти по-здраво сърце

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *