Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървем от скърцането със зъби?

Има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да се отървете от този проблем.

Ако стресът ви кара да скърцате със зъби, попитайте вашия лекар или зъболекар за възможностите за намаляване на стреса. Правете упражнения, йога, медитация – изобщо не чакайте да ви връхлитат всякакви болести, които стресът предизвиква.

Този проблем може да бъде решен с много търпение и най-вече с преодоляване на стреса. Ние ви препоръчваме да направите консултация със специалист-ортодонт, който ще ви даде съвсем конкретни съвети за вашия случай.

Освен това, вашият стоматолог може да ви препоръча средство за защита на зъбите по време на сън. Това са покрития, които се слагат върху зъбите и се използват за защита от нараняване при скърцане със зъби и по време на спортуване.

Съвети за предотвратяване на скърцането със зъби:

  1. Избягвайте или намалете храни и напитки, които съдържат кофеин, като кока-кола, шоколад и кафе.
  2. Избягвайте алкохола. Скърцането със зъби се засилва след консумация на алкохол.
  3. Избягвайте лекарства, съдържащи амфетамини, които се използват при лечение на Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието, ХРНВ (на английски: Attention-Deficit Hyperactivity Disorder, съкратено ADHD) и нарушения на съня.
  4. Да не се дъвчат моливи или химикалки или нещо, което не е храна. Избягвайте дъвки, тъй като при тях се използват много челюстните мускули и това е предпоставка за скърцане със зъбите.
  5. Правете по-често тренировка през деня да отпускате челюстта си. Ако забележите, че я стискате – поставете върха на езика си между зъбите. Тази практика обучава мускулите на челюстта да се отпуснат.
  6. През нощта слагайте топла мека кърпа в основата на челюстта – под меката част на ухото. От топлината челюстта се отпуска по-лесно.

 

10 храни за здрави зъби и венци

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *