Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Терапия с душ – всичко, което трябва да знаете!

Студен, хладък или топъл, с температура между 18 или 37 градуса по Целзий, душът има полезно действие – енергизиращо и успокояващо. Изберете идеалната за вас температура.

Студен за разсънване и освежаване

Започнете с хладка вода и постепенно понижавайте температурата, докато водата стане съвсем студена. Облейте първо краката,а после и останалата част от тялото. В резултат сърдечният ритъм и кръвообращението се ускоряват. Тонизиращ сутринта, този душ не се препоръчва вечер, освен ако ви чака безсънна нощ и желаете да се разсъните, пише сп. „Здравен журнал“.

terapiya dushХладък за добра форма

Подходящ както сутрин, така и вечер. За да започнете деня приятно, хладкият душ с температура 30-32 градуса по Целзий е идеален. Действа стимулиращо на организма и ускорява метаболизма, заздравява тъканите, стимулира кръвообращението и облекчава отеклите крака. Вечер преди ядене освежава, но не смущава съня. През деня потиска апетита и благоприятства добрата форма.

Топъл за освобождаване от напрежението

Започнете с хладка вода, после постепенно покачете температурата до 37 градуса по Целзий. Мускулите се отпускат, напрежението се освобождава, стресът се изпарява. Вечер топлият душ ще ви накара да се чувствате спокойни и отпочинали, а сутрин ще ви разсъни приятно. За да се освежите по-бързо, постепенно намалявайте температурата. Започнете с обливане на тялото и накрая приключете само с краката и ръцете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *