Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо черешите са суперхрана?

Стана модерно да се говори за супер храни, но употребяваме термина сякаш тези храни са нещо ново и несъществувало досега

череша

Това не е вярно. Винаги ги е имало на трапезата на българина и сме ги наричали просто полезни. Тези, които желаят да живеят здравословно, вероятно са включили в менюто си някои от новопоявилите си суперхрани като спирулина, годжи бери, чиа семена и т.н., но няма какво да се лъжем удоволствието да се храниш здравословно само с тях излиза скъпо, а и не е необходимо.

Знаете ли, че специалистите наричат черешите суперплодове?

Сега, когато дойде и техният сезон, е добре да не оставаме и ден да мине, без да хапнем поне по половин килограм череши. Защо? Първо, защото са пълни с витамини А, В, С, Е и Р. Съдържат още желязо, калций магнезий, фосфор, калий и други.

Учените са установили, че кверцитринът, който освен в черешите се намира в ябълките, лука, чесъна, зеления чай, спира развитието на левкемията и ограничава растежа на тумора на млечната жлеза. Кверцитринът в черешите бори още рак на простатата, белите дробове, мозъка, дебелото черво и други.

Друго съединение в черешите перилиловият алкохол, е изключително мощен за намаляване шанса за поява на всички видове рак и облекчава болките при артрит и подагра, пише „Рецепти за здраве“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *