ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Мобилен телефон в джоба? Забранено за мъже!

Навикът да се носи мобилен телефон в джоба може да струва скъпо на някои мъже. Учени от британския University of Exeter доказват, че това се отразява отрицателно на мъжката фертилност.

mobiОт 20 години науката се опитва да намери убедителен отговор на друг въпрос, свързан с мобилните телефони. Въпросът: причиняват ли телефоните рак на мозъка, припомнят от medikforum.ru. Докато се разгръща спор по тази тема – вече се появява и друга, отново свързана с мобилните телефони. Оказва се, че радиочестотната електромагнитна радиация, излъчвана от телефоните, може да причини безплодие на собствениците-мъже.

Цитира се ръководителката на изследването, професор Фиона Матюс – “Нашето изследване ясно показва, че продължителното въздействие на подобна електромагнитна радиация поради носенето на мобилни телефони в джобовете на панталоните – влияе негативно върху качеството на сперматозоидите и причинява мъжко безплодие.” Това е особено опасно за онези мъже, които по принцип са на границата на безплодието. Професор Матюс смята, че е необходимо този въпрос – носенето на телефон в джоба на панталоните, да се изследва по-обстойно с проследяване на още възможни “жертви” на телефоните.

По-голяма част от населението на планетата притежава мобилни телефони. При това около 14% от двойките в страни със среден и висок стандарт на живот имат трудности със зачатието. За да направи изводите си, екипът на професор Матюс е проследил десет изследвания с анализи на 1492 образци от сперматозоиди. Комплексната оценка доказва, че постоянното носене на телефони в джобовете намалява с 8% качеството на спермата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Мобилен телефон в джоба? Забранено за мъже!

  1. Ivan каза:

    Други изследвани биологични ефектти от продължително излагане на нейонизиращи микровълнови полета генерирани от WiFi и др. Комуникационни (GSM) устройства. Под биологично въздействие се подразбира появата на биохимични ефекти, психологични и поведенчески реакции на организма, тъканите и клетките под действие на нейонизиращо лъчение:
    главоболие, световъртеж, нарушения на съня и менструалния цикъл, снижен полов потенцил, повишена уморяемост, нервност, раздразнителност, сърцебиене, болки в крайниците, болки в ставите, болки в гърдите, нарушенo кръвно налягане, затруднено дишане, храносмилателни проблеми, обща слабост, загуба на памет и концентрация, нарушена нервна система, внезапна умора, катаракт на очите, болки в сърдечната област, сърдечносъдови заболявания, увреждания на плода, вродени дефекти, спонтанен аборт, стерилитет, биохимични и хистологични промени в черния дроб, сърцето, бъбреците и мозъчната тъкан, левкемия, детската левкемия, меланом на кожата, мозъчен тумор и рак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *