Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да запазим здравето си през лятото (5 съвета)

След толкова дъждовни дни не е за вярване, че времето може да бъде убийствено горещо и сухо. Със сигурност няма да ни е комфортно, но въпросът е – как да съхраним здравето си в подобни условия?

letoИма няколко прости правила, чието спазване със сигурност ще ни е в помощ, съветват от kp.ru.Добре е да разчетем сигналите на тялото и да направим онова, което е най-добро за него.

Ето как:

* Слънчева алергия. Всеки иска да се попече и да направи хубав тен. Тези части на тялото, които най-дълго излагаме на слънце, изведнъж могат да се окажат покрити с червен обрив. Какво да направим? Първо – да се пазим от слънцето. Да носим тениски, а ако е нужно – и дълги ръкави. Обривът се третира с противоалергични мазила. В отделни случаи са приложими и хормонални кремове.

* Температура. Най-често от горещините страдат децата: това е заради недокрай изградената терморегулация. Заради горещините те могат да вдигнат температура до 40 градуса. Какво да направим? Непременно да извикаме лекар. Да се заемем с охлаждане по всякакъв начин: поемане на много течности, обливане с хладка вода, разходки навън само в късните вечерни часове. Най-крехките мъници трябва да бъдат освободени от памперсите, в които са като в термос!
Възрастните също могат да вдигнат температура, но и кръвно. Пулсът се ускорява, при немалко се появява главоболие.

* Обезводняване. В горещините организмът бързо губи влага. Страдат всички, но най-много децата и възрастните. Какво да направим? Да пием. Средно 2 литра вода на ден – именно вода, не газирани напитки или компоти.

* Стомашни разстройства. При децата това може да е реакция при температурни състояния, а при възрастните обикновено е от развалени хранителни продукти. Какво да правим? Да внимаваме какво похапваме, като се откажем от тежките, мазни, бързо развалящи се продукти. Ако едно дете не иска да яде – не го насилвайте. Главното в тази ситуация са течностите.

* Очите сълзят. Слънцето пече здраво и е по-добре да не се излиза на улицата без тъмни очила. Но не купувайте ментета: вземете такива, които наистина ще бъдат добър филтър и няма да пропускат опасните ултравиолетови лъчения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *