ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет естествени начина да отложим бръчките

Бръчките не радват никого, на битката с бръчките се посвещават усилия, пари и научни разработки. Но има естествени начини да се предпазим от тях – или поне да забавим появата им.

brachkiКои са тези пет начина, разказват от medikforum.ru. Ето ги:

* Отказ от пушенето. Още през 2010 година екип от дерматолози, физиолози и диетолози доказа чрез изследване на 64 пушачки от Италия, че в резултат на порочния навик кожата на всяка от тях е състарена с 9 години повече от биологичната възраст. Девет месеца след като се отказали от тютюна, жените чувствително подобрили визията си. Точното изследване отчело подмладяване на кожата с 13 години!

* Гел от алое вера. Това е известно средство в грижите за кожата. Но през 2009 година стана известно, че вътрешният прием на гела се отразява върху дълбочината и количеството на бръчките. Ефектът се обяснява с това, че организмът се насища с повече колаген – а това поддържа кожната структура.

* Екстракт от червен женшен. Той съдържа множество биоактивни компоненти, включително антиоксиданти, активиращи имунната система и противовъзрастните агенти. 82 жени от Южна Корея над 40-те участвали в двойно сляпо изследване с използване на червен женшен и плацебо. Половин година след началото на експеримента онези от участничките, които приемали женшен, били с видимо сияйна и по-млада кожа от доброволките в плацебо-групата.

* Екстракт от борова кора. Японски учени съобщиха през 2012 година, че въпросният екстракт е ефективно и безопасно средство за подобряване на тена. Продуктът намалява пигментацията и пигментните петна и изглажда малките бръчки.

* Диетични мазнини и зеленчуци. Храненето без съмнение има решаваща роля за формирането на бръчките. Друго японско изследване със 716 участнички показа, че приемът на мазнини, в това число наситени и мононенаситени, подобрява еластичността на кожата. Колкото до зеленчуците – тези със зелен или жълт цвят редуцират броя на бръчките. Всъщност има добри и лоши мазнини. Експертите съветват да се набляга на зехтина, а също на яйца, сьомга, млечни продукти, краве масло и пилешко месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *