ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колко вода трябва да пие детето от 1 до 3 години?

Бебетата под една годинка получават голяма част от течностите, от които се нуждаят, от кърмата или адаптираното мляко.

Но след първия рожден ден на детето, започнете да му давате да пие повечко вода. То продължава да пие мляко и евентуално сок, но предлагането на вода редовно ще му помогне да свикне с вкуса, така че то с течение на времето да се научи да утолява жаждата си.

Необходимо количеството вода

Децата на възраст между 1 и 3 години се нуждаят от около 1.250 литра течности на ден, според официални данни на педиатри. Това не означава, че вашето дете трябва да пие толкова много вода всеки ден. Около 20 процента от дневните нужди от течности на детето идват от храната. Плюс това 1-годишно дете трябва да пие между 160 и 240 мл мляко на ден. Това означава, че средно нуждата да пият вода е приблизително от 330 до 550 милилитра на ден.

Предлагането на вода

Един добър начин да се помогне на детето да пие необходимото количество вода е да му се предлага между храненията. То няма да иска да пие от биберона, с който пие млякото, но вие трябва да започнете да разреждате соковете с вода и постепенно да му предлагате и чиста вода с чаша или сламка. Едногодишно дете не може да ви каже, ако е жадно,така че му предлагайте малко количество вода на всеки час през деня и когато се събуди през нощта.

Повечето деца на възраст от 1 до 3 години се нуждаят най-малко от 1 литър течности на ден, деца на възраст от 4 до 8 – най-малко 1,3 л на ден, момчета на възраст от 9 до 13 се нуждаят най-малко от 1,5 л на ден и момичета на възраст от 9 до 13 се нуждаят от най-малко 1,8 л на ден. Изчисляването на индивидуалните нужди от течност на базата на теглото дават по-точен индикатор за необходимите количества:

Препоръките са: 30 мл. вода на килограм телесно тегло или за

10 кг. – 300 мл.; вода

20 кг. – 600 мл. вода;

30 кг. – 900 мл. вода;

50 кг. – 1500 мл. вода (1,5 л.)

Водата е важна!

Пиенето на вода осигурява няколко ползи за вашето дете. Тя помага за намаляване на риска от запек и инфекции на пикочните пътища. Предлагането на вода на мястото на сок или други високо калорични напитки помага на прохождащите да поддържат здравословно тегло и да изхвърлят отпадъчните продукти чрез урината.

 

Пиенето на вода от децата през лятото е задължително!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *