ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 стъпки заздравяващи работата на сърцето

Това са няколко малки стъпки, с които да оживите ежедневните си занимания чрез здравословна за сърцето енергия.

здраво сърце, силно сърце, инфаркт, спорт

Ако досега не сте спортували, започнете внимателно -преди да се опитате да се натоварите повече, се уверете, че съветите за ходене и движение в предишните глави са приложими за вас. След това постепенно увеличавайте интен­зитета, като щом почувствате, че се изморя­вате, забавяйте темпото.

1   Редувайте темпото

Когато ходите и сте загрели, ускорете крач­ката за минута-две. Забавете, за да си поеме­те дъх, после повторете. Така не само ще из­горите повече калории, но и ще тренирате тялото си за по-бърз вървеж и по-лесно ще преминавате в ускорен ход.

2   Енергично чистене

Почиствайте дома си редовно и енергично. Ако живеете в къща, редувайте дейностите на първия и втория етаж (вместо да ги из­чистите изцяло един след друг), за да из­ползвате стълбите – те са най-доброто сред­ство за изразходване на калории вкъщи. Но внимавайте при слизане, най-вече ако имате проблем с равновесието. Много е лесно да паднете, особено ако носите прахосмукачка.

  Стъпка нагоре

Когато и да видите стълби, използвайте ги. Ако разполагате с време (и сте ентусиазира­ни), качете се и слезте по тях. Ако нямате проблем с гъвкавостта и равновесието, взе­майте по две стъпала едновременно. Това е лесен начин да поспортувате непланирано.

4   Идете в планината

Ходенето или карането на колело по склон означава повече усилия срещу гравитация­та – допълнително предизвикателство за мускулите, сърцето и белите дробове. Изкач­вайте склонове (започнете с по-полегати) веднъж или два пъти седмично. Когато се движите нагоре, леко се накло­нете напред, за да включите и силните седа­лищни мускули. Спускането по склона може да натовари коленните ви стави, така че за­бавете крачка, дръжте коленете леко свити и правете по-малки стъпки.

5   Танцувайте, танцувайте, танцувайте

Независимо какви са танците, те изгарят 480 ккал на час, използват мускулите ви по необичайни начини и внасят радост в сърце­то ви. Някои кардиолози твърдят, че пациен­тите им, които танцуват, са най-здрави от всички. Правете го два пъти месечно.

6. Пробвайте някоя детска игра

При децата редуването на спорт с почивка идва по естествен път – те тичат ли, тичат, после спират да си поемат дъх и продължа­ват. Поиграйте на фризби, пуснете хвърчило или поритайте топка. Така ще ускорите пулса си и ще изградите безценни семейни връзки.

 

Авокадото е спасение за сърцето на дебелака

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *