Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от папая е ненадминат помощник при стомашни неразположения

Папаята е плод, а не зеленчук, но ценните качества, които притежава сокът й, е основание за включването й в настоящия текст.

папая, сок от папая, стомашни неразположения, язва, колит, газове, запек

До преди известно време папаята не беше позната в Северното полукълбо, предвид факта, че тя е един ти­пичен тропически плод. Плодът на дървото папая напо­добява диня или тиква с тегло от 400 грама до 10 и по­вече килограма.

Когато зелените плодове на папаята се изстискат по правилен начин, се отделя ензимът папаин, който има същото въздействие върху храносмилателния тракт, както и ензимът пепсин, присъстващ в стомашния сок. В папаята се съдържа и белтъчното вещество фиб­рин, което се открива само в организма на хората и животните. Този плод се усвоява бързо от храносмила­телната система и е особено необходим за бързото повърхностно или вътрешно съсирване на кръвта.

Зелените неузрели плодове на папаята притежават много повече от активния ензим папаин в сравнение със зрелите (активността на ензима се преустановява по някакъв начин от процеса на зреене). Сокът от зеле­ната папая помага при лечение на чревни смущения, включително язви, както и на други неприятни ус­ложнения.

При наранявания на кожата от различен характер раната може да се наложи с лапа от стрита зелена па­пая, заедно с обелката.

Сокът от папая е ненадминат по отношение на це­лебните си свойства. Чрез този плод природата ни е да­ла отлично средство за оказване на първа помощ както при вътрешни, така и при външни смущения.

 

 

 Ето коя е суперхраната на 2013 година!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *