ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои храни съсипват кожата?

Ако не страдате от хормонални нарушения, главна причина за лошото състояние на кожата ви най-вероятно е храненето.

pimples-nose-pypkiАмериканската диетоложка Синтия Саас припомня, че кожата постоянно се възстановява от продуктите, с които се храним. Ако там нещо не достига или вредните ингредиенти са прекалено много, кожата се набръчква, покрива се с петна и пъпки, изгубва сиянието си.

Сред вредителите на сияйната кожа специалистите посочват на първо място въглехидратите, отбелязват от medikforum.ru. Те са в белия хляб, макароните, бисквитките и бонбоните. Изследванията показват, че отказът от употребата им и преминаването към пълнозърнести варианти за десет седмици изчиства кожата и я прави доста привлекателна. Количеството на черните точки намалява с 28%, а на акнето – със 71%.
С

поред козметолозите доста проблеми създава млякото. Проблемът е в това, че в него обикновено има висок процент хормони, предназначени за телетата. При хората тези хормони предизвикват обриви и пъпки. Те са с 44% повече при любителите на млякото в сравнение с онези, които са се отказали от този продукт.

Още един провокатор на кожни проблеми е месото. Съдържащите се в него омега-6 мастни киселини могат да причинят локални възпаления по лицето. Това може да се промени, ако сменим месото с продукти, в които има омега-3 мастни киселини. Такива са рибата и растителните мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *