Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАНТУЛ / PANTUL

Съдържа пантопразол, малтитол, кросповидон тип В, кармелоза натрий, натриев карбонат, калциев стеарат, талк, оцветители.

pantul-40mgПредназначение

ПАНТУЛ намалява производството на стомашни киселини. Този лекарствен продукт се прилага при рефлуксна болест (обратно преминаване на киселини от стомаха в хранопровода). Подходящ е за профилактика и лечение при рефликс езофагит (възпален хранопровод). ПАНТУЛ е успешно средство за предотвратяване на язва при пациенти с хронични заболявания при продължителен прием на обезболяващи.

Как се приема

Обичайната доза ПАНТУЛ е една таблетка от 40 мг дневно. Тя може да бъде предписвана на възрастни и деца над 13-годишна възраст. Продуктът не бива да се прилага за самолечение, а само по лекарска препоръка. Важно е да се определи точната характеристика на здравословния проблем, за да се препоръча съответната продължителност на лечението. Обикновено то трае 2 до 4 седмици.

При опасност от повтаряне на симптоматиката или продължаващи оплаквания, терапевтът може да назначи продължаващо лечение и след четвъртата седмица на приема.

Таблетката ПАНТУЛ се приема цяла, без да се сдъвква или стрива, с малко вода.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ПАНТУЛ може да причини характерните алергични реакции – отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, болезнено преглъщане. Възможни са също сърбеж и обриви, образуване на мехури. В редки случаи усложнените реакции стигат до замайване, ускоряване на пулса и обилно изпотяване. Тези реакции са знак, че трябва да прекратите приема на продукта и да потърсите лекарска помощ.

Има данни за това, че ПАНТУЛ причинява стомашен дискомфорт и болки в горната част на коремната област, диария или запек, газове, язва. Съобщавано е за главоболие, гадене и повръщане, замъгляване на зрението.

Ако свързвате тези симптоми с приема на ПАНТУЛ и те не са преходни, спрете приема и се консултирайте със специалист.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не вземайте ПАНТУЛ, ако сте алергични към някой от компонентите на лекарството.

Този медикамент не се прилага при лечението на деца под 13-годишна възраст.

Бременни и кърмачки не следва да бъдат лекувани с ПАНТУЛ.

Медикаментът не е подходящ за ХИВ-позитивни пациенти, пациенти с увреден черен дроб, хроничен ревматизъм, заболявания на стомашно-чревния тракт със склонност към кръвоизливи, пациенти с голяма загуба на тегло.

Рисков е приемът в случаите, когато пациентът е с дефицит на витамин В12.

Взаимодействие с други медикаменти

ПАНТУЛ влиза в лекарствени взаимодействия с някои групи медикаменти, поради което възможният паралелен прием следва да се обсъди с лекуващия. Специалистът трябва да прецени дали е необходим индивидуален план на приема с часови график за разделен прием на медикаментите, или някой от тях да бъде заменен.

ПАНТУЛ не се приема едновременно с медикаменти за ХИВ-позитивни пациенти, за разреждане на кръвта, за лечение на гъбични инфекции.

Усреднена цена в аптеките – 5.30 лв за опаковка от 14 таблетки х 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *