Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РОМАЗИК / ROMAZIK

Съдържа розувастатин (розувастатин калций), лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, натриев кросповидон, силициев оксид, магнезиев стеарат, свързващи компоненти, оцветители.

romazikПредназначение

РОМАЗИК е медикамент от групата на статините. Прилага се в случаите, когато стойностите на холестерола в кръвта са над нормата – тогава здравето на пациента е в риск, възможно е да получи инфаркт или инсулт. Продуктът подпомага поддържането на липидния баланс, който не може да се овладее чрез диета и физическа активност поради заболяване или специфични особености на обменните процеси.

Приемът на РОМАЗИК предотвратява отлагането на мастни плаки по стените на кръвоносните съдове, което причинява стесняване и потенциална опасност от запушване.

Как се приема

Таблетките РОМАЗИК се поглъщат цели, с чаша вода, независимо от храненето. Приемът става веднъж на ден в удобен за пациента час. Веднъж избрано, времето на приема трябва да се спазва точно.

Лечението с този продукт започва с възможно най-ниски дози (5 или 10 мг). Схемата на лечение е индивидуална; лекуващият определя както началната доза, така и етапите на нейното постепенно увеличаване. Увеличението на дозата може да стане 4 седмици след началото на лечението. Максималната доза за еднократен прием е 40 мг, като тя се разрешава само в отделни случаи и под лекарски контрол. Продължителността на приема не може да се определя от пациента; препоръчителни са периодични проверки за нивата на холестерина.

Прието е пациенти от азиатски произход, възрастни над 70 години и потребители с бъбречни проблеми да бъдат лекувани с минималната доза от 5 мг.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на РОМАЗИК може да причини алергични реакции, за които следва да се консултирате с лекуващия. Съобщавано е за отоци и подуване на гърлото, езика, устните, отоци на лицето и затруднено дишане. Понякога има кожни дразнения, болезнени обриви. Ако тези симптоми ескалират, наложителна е незабавна медицинска намеса.

Сред нежеланите ефекти от приема на този медикамент могат да се споменат главоболие и световъртеж, замаяност, общо неразположение, болки в корема с различна интензивност, повишени стойности на белтък в урината, кръв в урината, повишени стойности на кръвната захар – особено при хора с наднормени килограми и диабетици.

Продължителният прием на РОМАЗИК може да бъде причина за отклонения във функциите на бъбреците, черния дроб и панкреаса. Това се установява както чрез клинични изследвания, така и по външни промени – пожълтяване на кожата и склерите.

В редки случаи продуктът може да доведе до мускулни и ставни болки, особено при по-възрастни потребители. В отделни случаи се съобщава за загуба на памет.

Кога НЕ БИВА да се приема

РОМАЗИК не може да се прилага при пациенти, които са алергични към някоя от съставките му.

Продуктът не се препоръчва на бременни и кърмачки.

Не е подходящ за пациенти с трансплантирани органи, с нарушени функции на бъбреците или черния дроб. Да се избягва, ако потенциалният потребител има повтарящи се мускулни болки или проблеми със ставите.

Не следва да се приема максималната доза РОМАЗИК от 40 мг, ако пациентът редовно употребява алкохол или е от азиатски произход.

РОМАЗИК не е подходящ медикамент за пациенти на възраст под 18 години.

Не шофирайте, ако продуктът ви причинява замайване.

Приемът от потребители със здравословни проблеми на щитовидната жлеза може да става само след специална консултация със специалист.

Взаимодействие с други медикаменти

При всички случаи терапията с РОМАЗИК трябва да бъде консултирана с терапевт и да се изясни възможната съвместимост на медикаментите. Продуктът не може да се приема паралелно с лекарства за разреждане на кръвта, при трансплантации, други продукти за понижаване нивата на холестерола, някои антибиотици, орални контрацептиви и медикаменти за ХИВ-позитивни.

Усреднена цена в аптеките – 12.60 лв за опаковка от 30 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *