ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МОЛАКСОЛ / MOLAXOLE

Съдържа макрогол, натриев хлорид, натриев хидрогенкарбонат, калиев хлорид, ацесулфам калий, овкусител.

Picture 1376Предназначение

МОЛАКСОЛ е ефективен продукт, с чиято помощ се улеснява освобождаването на чревния тракт при запек. Действа и при продължителна констипация, като съдейства за възстановяване перисталтиката на дебелото черво. Приемът на МОЛАКСОЛ осигурява привличане и задържане на по-голямо количество вода в проблемната зона, което съдейства за размекване и по-лесно раздвижване на задържаните екскременти. Съдържанието на продукта допринася за поддържане на оптимален за общото състояние воден и солеви баланс.

Консултирайте се с терапевт, ако след 14-дневно приложение на МОЛАКСОЛ функциите на дебелото черво не се нормализират!

Как се приема

Едно прахче (саше) се разтваря в 125 мл вода. Максималната дневна доза е до три сашета при стандартна ефективна доза от 1-2. Един лечебен курс до нормализиране на дефекацията обикновено продължава не повече от 14 дни. Посочената максимална доза не бива да се превишава. При продължително лечение се насърчава прием на минималната ефективна доза.

В случаи на фекално задръстване МОЛАКСОЛ се прилага в друг ред, като наведнъж се разтварят осем сашета в един литър вода. Цялото количество трябва да се приеме ритмично в рамките на 6 часа. Този тип лечение може да се прилага не повече от три дни. Предприемането му става само по лекарско предписание, след като състоянието е квалифицирано заедно с възможните причини за него.

Възможни нежелани ефекти

Често проявяван страничен ефект от приема на МОЛАКСОЛ е стомашният дискомфорт. Пациентите се оплакват от подуване и газове, болезнени спазми, гадене и повръщане, диария. Обикновено тези симптоми са преходни и отшумяват след освобождаването на червата.

Понякога се наблюдават сърбеж и обриви, главоболие, отоци по краката. Възможни са по-тежки алергични реакции от рода на затруднено дишане, подуване на езика, гърлото и устните, мъчително преглъщане. Такива състояния могат да ескалират до шок, затова е наложителна консултация с лекар и отказ от този продукт.

При по-продължително лечение с МОЛАКСОЛ са наблюдавани промени в нивата на калия в кръвта.

Кога НЕ БИВА да се приема

МОЛАКСОЛ не се прилага при деца под 12 години.

Сърдечно болни с фекално задръстване не следва да приемат по-голяма доза от съответстващата на две разтворени прахчета в рамките на един час.

Не вземайте МОЛАКСОЛ, ако имате алергия към някой от компонентите на продукта.

МОЛАКСОЛ не се препоръчва, ако пациентът има хронично заболяване на стомашно-чревния тракт с опасност от кръвоизлив или перфорация.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са описани. Възможно е приемът на МОЛАКСОЛ временно да забави усвояването на някои медикаменти.

Усреднена цена  в аптеките – 12 лева за опаковка от 8 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *